Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirala hrvatske medije

Doris Pack : Sanader je učinio mnogo za Hrvatsku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponašanje hrvatskih medija u slučaju Sanader kritizirala je i predsjednica odbora za obrazovanje, kulturu, medije i sport Europskog parlamenta Doris Pack.

U razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavila je kako smatra da se Sanaderova obitelj medijski progoni i izrazila je nadu da će bivši premijer imati pravedno suđenje. Poznata demokršćanka Hrvatsku prati dugi niz godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ročište zakazano za 9. svibnja Sanader opet pred sudom, moguća odluka o izručenju Slika nije dostupna Produljen pritvor, pomaknut datum Čeka se nova odluka o datumu Sanaderova izručenja

>> Sanader uložio žalbu i produljio si pritvor

Poznavala je Franju Tuđmana te gotovo sve čelne ljude od osamostaljenja. Dobro poznaje i bivšeg premijera Sanadera i njegovo uhićenje ju je, priznaje, šokiralo. 'Bila sam stvarno šokirana jer znam ga veoma dugo i pratila sam njegov rad za Hrvatsku i za njegovu stranku i uvijek sam bila puna poštovanja. Ono što je učinio za Hrvatsku, mogu vam reći, teško je izmjeriti jer je učinio mnogo. Hrvatskoj je vani dao stvarno dobar imidž', kazala je.

Pack se nada da će Sanader imati pošteno suđenje kako bi mogao dokazati je li nedužan. U tom smislu osvrnula se na reakcije hrvatskih građana, ali i medija.

'Nadam se da ljudi nisu nepravedni, da pokušavaju biti pravedni. Stoga se veoma nadam da se Sanaderova obitelj ne progoni kao što sam ovaj tjedan vidjela u tisku', kazala je. Pack je uvjerena da je Hrvatska u borbi protiv korupcije pokazala dovoljno i da to ne bi trebala biti prepreka ulasku u Europsku uniju.

'Mislim da se u Hrvatskoj ona vodi, ali nadam se i želim da nije pristrana, da ta borba protiv korupcije znači borbu ondje gdje korupcija jest, a ne samo ondje gdje se misli da bi trebala biti, ističe Pack. Kao predsjednica Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i medije europskog parlamenta Pack Hrvatskoj savjetuje da bi sva sveučilišta, ne samo poslovne škole, trebala uspostaviti bolji kontakt s gospodarstvom.

'Kada bi postojao utjecaj s obje strane, iz gospodarstva na sveučilišta i obratno, mnogo je više znanja za studente jer na kraju oni moraju naći posao', kazala je.

Preporučila je i uvođenje dva obvezna strana jezika u osnovne škole. Kako bi dodatno pomogla u razvoju kvalitete visokog obrazovanja u Hrvatskoj, Pack je pristala predsjedati Savjetom veleučilišta Vern.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene