Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON AFERA

DORH, USKOK i policija u dvjema zagrebačkim bolnicama, istražuju poteze bivšeg ministra Kujundžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Kujundžić u dva je mandata bio ravnatelj KB-a Dubrava, a istražiteljima su u fokusu njegov način stjecanja nekretnina te ugovori s tvrtkom Smart Medical.

Državno odvjetništvo, USKOK i policija pokrenuli su izvide vezane za bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića i KB Dubrava zbog krupnih afera, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Milan Kujundžić Pričao i o partizanima Ministar Kujundžić na izvanrednoj konferenciji: "Ovo je atmosfera linča. Ostavka mi ne pada na pamet" Milan Kujundžić afera nekretnine Prodali je sami sebi: Kujundžić je kuću kupio od propale tvrtke svoje supruge za tri puta manju cijenu

Kako doznaju, izvidi su započeli prije ministrove smjene, nakon medijskih napisa o spornoj vrijednosti nekretnina navedenih u Kujundžićevoj imovinskoj kartici.

Državno odvjetništvo i policija istražuju potez obitelji Kujundžić, koja je svoju vilu na Markuševcu kupila iz kasnije propale obiteljske tvrtke za 100 tisuća eura. Tvrtka Tatjane Kujundžić prodala je kuću Tatjani Kujundžić i suprugu privatno, a u tom trenutku banke su kuću procjenjivale na trostruko veći iznos.

Istražuju se i poslovi koje je s državom sklapao prvi susjed i nekadašnji poslovni partner obitelji Kujundžić, Neven Mrkša, čija se tvrtka Smart Medical bavi trgovinom farmaceutskih proizvoda.

Djelatnici PNUSKOK-a prošlog su tjedna prikupljali dokumentaciju iz bolnica koje imaju ugovore sa Smart Medicalom. Dokumentaciju su prikupljali u KBC-u Sestre Milosrdnice i KB-u Dubrava, u kojoj je Kujundžić bio ravnatelj u dva mandata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene