Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijava je krenula od policije

DORH se oglasio o prijavi protiv Linića: Karamarko obmanuo javnost?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci izvijestilo je da policiji nije dan zahtjev u vezi krim istraživanja povodom anonimne prijave vezane za nestanak 830.000 njemačkih maraka iz Kriznog štaba općine Rijeka.

'Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je Policijska uprava primorsko-goranska Rijeka u prilogu posebnog izvješća od 1. veljače 2011. dostavila anonimnu predstavku vezanu za nestanak 830.000 DEM iz Kriznog štaba općine Rijeka', izvijestilo je županijsko državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu"

'Nakon primitka posebnog izvješća i uvida u anonimnu predstavku Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je zaključilo kako nema osnova za zahtijevanje provođenja izvida slijedom čega je obavijestilo Policijsku upravu primorsko-goransku da je anonimnu predstavku potrebno razmotriti i ako se to ocjenjuje opravdanim postupiti po članku 3. stavak 1. točka 3., 4. i 5. i članka 64. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima', dodaje se.

Podsjetimo, ministar Tomislav Karamarko u svojim je izjavama tvrdio da je anonomnu prijavu protiv Linića prvi zaprimio DORH koji ju je potom proslijedio PU primorsko-goranskoj. Prema tome, Karamarko je tvrdio da je policija postupala po nalogu županijskog odvjetništva u Rijeci.

Prema toj anonimoj prijavi Linića se teretilo da nije vratio 830.000 njemačkih maraka namijenjenih kupnji oružja natrag u gradski proračun. Linić je za sve te optužbe orkivljavao 'špijunčinu' Karamarka i ravnatelja policije Olivera Grbića. Zbog Grbića se nedavno sastalo i Vijeće za nacionalnu sigurnost koje je utvrdilo da u postupku policije u slučaju Linić nije bilo ništa sporno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene