446175
446175
446175
446175
446175

DORH provjerava nositelje spornih projekata koji su zaustavili mjeru ruralnog razvoja

  • , 10.08.2016., 21:54
  • Autor:
  • komentara

DORH provodi potrebne provjere protiv nositelja 10 spornih projekata koji su zaustavili Mjeru 4 ruralnog razvoja. Potvrdili su to u DORH-u na upit Dnevnika Nove TV, a o imenima i detaljima, ne žele.

 
 
 
 
Ruralni razvoj (Video: Dnevnik Nove TV)
Ruralni razvoj (Video: Dnevnik Nove TV)

U međuvremenu se o svemu oglasila i Voćarska zajednica, koja je prva upozoravala na nepravilnosti i štetne posljedice, i to još za mandata bivšeg ministra Tihomira Jakovine, kojeg su zbog ovoga mnogi prozivali za pogodovanje. Tvrde kako se prebacivanjem novca za novi natječaj, pokraj već gotovih projekata, gubi vrijeme.

Za ulaganje u imovinu iz Mjere 4 - odluke su poljoprivrednicima došle kroz sustav agronet. S odbijenih se 10 projekata bavi DORH.

Hoće li protiv nositelja spornih projekata biti pokrenuti postupci, u DORH-u nisu otkrivali detalje. Potvrdili su Novoj TV, kako su u tijeku potrebne provjere. Za imena je, odgovorili su, rano. Da je slučaj u DORH-u, zna i ministar pravosuđa.

'Informiran sam da je sva dokumentacija predana DORH-u i da se određeni izvidi provode, a onda će se odlučiti hoće li se pokrenuti kazneni postupci protiv odgovornih osoba', rekao je Ante Šprlje, ministar pravosuđa.

Voćari, koji su prvi upozorili na nepravilnosti, nezadovoljni su što se dio oslobođenog novca - prebacuje u sljedeći natječaj.

'Dio projekata je vjerojatno već i započet te bi isti zapravo prebacivanjem oslobođenih sredstava u neki novi natječaj opet bili nepravedno zakinuti, jer onda takve već započete projekte ne mogu ponovno prijaviti na nove natječaje', priopćili su iz Hrvatske voćarske zajednice.

U Agenciji za plaćanje tvrde da bi obrada i proces žalbi sve dodatno usporili. Pa će to prebaciti u novi natječaj prema novim pravilima.

'Trebalo bi se ponešto promijeniti jer pravila igre nisu bila dobra za sve, međutim, postavlja se pitanje je li dobro mijenjati pravila igre za svaki novi natječaj', kazao je voćar Dejan Pavelić. Na ovaj prvi, podsjetimo javilo se više od 1100 projekata, a prošlo je njih tek 200-tinjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se