Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalili grm

Istražni zatvor protiv dvojice 17-godišnjaka zbog podmetanja požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibensko općinsko državno odvjetništvo u srijedu je u priopćenju obrazložilo zašto je tražen istražni zatvor protiv dvojice 17 godišnjaka osumnjičenih da su u ponedjeljak popodne kod mjesta Radučić izazvali veliki požar.

Tijekom dana, sucu za mladež Općinskog suda u Šibeniku priveden je hrvatski državljanin rođen 2000. godine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kao i državljanin Srbije i Hrvatske rođen 1999. zbog osnovane sumnje da je poticao na počinjenje tog kaznenog djela, priopćeno je iz DORH-a.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Ilustracija Prosvjed protiv uprave Osuđenice na smrtnu kaznu zapalile zatvorski odjel: Posebne policijske snage ušle su na odjel, pretukle žene i zapucale

Općinsko državno odvjetništvo navodi da su oni u ponedjeljak u mjestu Radučić, u općini Ervenik s petoricom prijatelja promatrali gašenje požara u mjestu Kistanje na udaljenosti od oko pet kilometara, a kad se 17-godišnji hrvatski državljanin približio obližnjem većem grmu suhe trave i kupine, 17-godišnjak dvojnog državljanstava mu je rekao kako bi bilo uživo gledati požar i neka on to zapali. Nakon toga je prvi 17-godišnjak upaljačem zapalio grm. Kada se plamen počeo širiti velikom brzinom, biciklima su pobjegli s mjesta događaja, a plamen se proširio na veću površinu niskog raslinja i suhe trave te u smjeru Nacionalnog parka Krka, arheološkog nalazišta amfitetra Burnum, željezničke pruge Knin-Kistanje i ceste Knin-Kistanje', navodi šibenski ODO.

Vatrogasci su uz pomoć kanadera uspjeli spriječiti daljnje širenje požara, pri čemu je opožarena površina od oko 150 hektara, a ugrožena imovina je neutvrđene vrijednosti, ali svakako veće od 200.000 kuna, navodi se u priopćenju.

Nakon što je sutkinja za mladež Općinskog suda u Šibeniku ispitala maloljetnike, zamjenica općinske državne odvjetnice za mladež je predložila da se maloljetnom hrvatskom državljaninu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a maloljetnom državljaninu RS i RH osim zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog opasnosti od bijega.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene