Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postupci na sudu

DORH objavio detaljno izvješće o ratnim zločinima na području Vukovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo objavilo je izvješće o svim kaznenim postupcima koji su zbog ratnih zločina počinjenih na širem području Vukovara vođeni ili su još uvijek u tijeku pred sudovima u Vukovaru i Osijeku, Beogradu i Haagu.

"Zbog teških povreda međunarodnog ratnog i humanitarnog prava na širem području Vukovara kao i samog grada Vukovara, županijska državna odvjetništva u Vukovaru i Osijeku su od 1991. godine pokrenula kaznene postupke protiv većeg broja osoba. U najvećem broju slučajeva postupci su vođeni ili se još uvijek vode protiv pripadnika bivše Jugoslavenske narodne armije, pripadnika teritorijalne obrane kao i pripadnika vojnih i paravojnih snaga tzv. Republike Srpske Krajine, a odnose se na zločine počinjene na području Republike Hrvatske odnosno na zločine počinjene na štetu hrvatskih građana izvan njezinog državnog područja", navodi se u izvješću DORH-a.

Pročitajte i ovo Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti" Stipo Mlinarić Priloženi su dokumenti Mlinarić: DORH-u smo predali osmu kaznenu prijavu zbog napada na Vukovar

Cjelokupno izvješće s pregledom svih slučajeva pročitajte u nastavku:

VUKOVAR Ratnizlocin 13112017 by Anonymous vLUGzr on Scribd

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene