Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kerum krivi svoju nesnalažljivost

DORH: Kerumove izjave nemaju rasistička obilježja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo je utvrdilo da nema osnova za postupanje jer Kerumove izjave nemaju obilježja kaznenog djela rasne i druge diskriminacije ili nekog drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo (DORH).

U nedjeljnom televizijskom nastupu Kerum je  rekao da Srbi i Crnogorci nisu nikada ništa dobrog donijeli i da onaj tko s njima ima posla ne prođe dobro. Kazao je i da 'nema šanse' da mu Srbin bude zet. 'Nikad nije bio u mojoj obitelji niti će biti', ustvrdio je Kerum, dodajući da tako tvrdi jer je tako odgojen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nema otimačine' Razumije li Kerum sukob interesa? Slika nije dostupna Treba vratiti uloženo Kerum spašava svoju Fani

U pisanom očitovanju odvjetništvu Kerum je kategorički porekao da je imao bilo kakvu namjeru vrijeđanja na nacionalnoj osnovi bilo koje osobe. 'Isključivo zbog moje nesnalažljivosti u takvoj vrsti provokativnih diskusija' izrekao sam riječi zbog kojih žalim i zbog kojih 'sam ispao ono što nikada nisam bio - rasist, nacionalno netrpeljiv i isključiv', naveo je Kerum.

Odvjetništvo drži da nema osnova za daljnje postupanje iz razloga što njegove izjave i odgovori očito nisu izneseni u cilju propagiranja nacionalne mržnje, odnosno u cilju utjecaja na volju, razum, osjećaje i strasti gledateljstva. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene