Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao odgovor

DORH Karamarku: 'Slučaj riječkih Tržnica nije stajao u ladici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku opovrgnulo je danas izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da je slučaj riječkih Tržnica 18 mjeseci stajao u ladici te je istaknulo kako i sam Karamarko zna da je to državno odvjetništvo cijelo vrijeme poduzimalo sve potrebne radnje kako bi donijelo državnoodvjetničku odluku.

Ministar unutarnjih poslova i prvi na HDZ-ovoj listi kandidata u III. izbornoj jedinici, po pisanju medija, izjavio je na predizbornom skupu u Donjem Knegincu da je borba protiv korupcije postala selektivna i kako slučaj riječkih Tržnica, 'kada DORH nakon 18 mjeseci stajanja u ladici odbacuje predmet tjedan dana prije izbora, pokazuje da je dio pravosuđa protiv nas, kao i mediji'.

'Nije točna tvrdnja da je slučaj riječkih Tržnica stajao 18 mjeseci u ladici. Tvrdnja Tomislava Karamarka nije točna i on sam zna da je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku cijelo vrijeme poduzimalo sve potrebne radnje kako bi donijelo državnoodvjetničku odluku', stoji, pak, u demantiju koji je DORH objavio na svojoj internetskoj stranici.

'Po nalogu ovog Državnog odvjetništva službenici kriminalističke policije provodili su istraživanja sve do 24. lipnja 2011., a nakon provedenih zadnjih dokaznih radnji i 18. studenog 2011. donijeta je državnoodvjetnička odluka. O poduzetim radnjama Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku izvješćivalo je javnost kao što je i svoju odluku, zajedno sa naznačenim posljednjim radnjama, priopćilo javnosti', stoji u priopćenju DORH-a.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku odbacilo je krajem prošlog tjedna kaznenu prijavu primorsko-goranske policije protiv riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela i još tri osobe u slučaju riječkih Tržnica koje se sumnjičilo da su pogodovale tvrtki Tržnice Rijeka i oštetile gradski proračun oko 80 milijuna kuna. (Hina)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a'' Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene