Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerenik za Agrokor

Ramljak u poruci zaposlenicima istaknuo ključni prioritet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor, Ante Ramljak, objavio je na web stranici tog koncerna poruku radnicima.

Ante Ramljak je u poruci, objavljenoj na službenoj stranici Agrokora, zahvalio radnicima na strpljenju i razumijevanju te istaknuo što mu je jedan od ključnih prioriteta. Tako je Ramljak, na kraju napornog radnog utorka, radnicima dao dodatnu nadu u rješavanje njihovog pitanja koju je potaknuo još tijekom poslijepodneva kad je u obraćanju javnosti poručio da će plaće zaposlenicima biti isplaćene do petka.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Održano ročište Bernardić: Odlazak Ramljaka i Dalić dokaz je da su iz Agrokora izvlačeni milijuni Slika nije dostupna natječaj bio samo predstava Grupa Borg angažirana već 10. travnja 2017., samo u 2017. naplatili 98 milijuna kuna

Njegovu poruku radnicima prenosimo u cijelosti.

Drage kolegice i kolege,

jučer me Vlada Republike Hrvatske predložila, a Trgovački sud imenovao izvanrednim povjerenikom Agrokor koncerna. Temelj imenovanja je Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku i prvi pozitivni efekti ovog Zakona po Agrokor i povezana društva počeli su se pokazivati još jučer, kada su deblokirani računi tvrtki koje su prethodnih dana bile završile u blokadi.

S jučerašnjim danom kao izvanredni povjerenik zamijenio sam dosadašnju Upravu Agrokor koncerna i od trenutka imenovanja svi su moji napori usmjereni prije svega na stabilizaciju i normalizaciju poslovanja svih Agrokorovih kompanija, na svim tržištima. Činjenica je da smo s najvećim problemima trenutačno suočeni u Hrvatskoj, dok je naše poslovanje u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji uredno. Situaciju u Hrvatskoj sada ubrzano rješavamo, a prvi prioritet koji nam je bio osiguravanje sredstava potrebnih za likvidnost za isplatu plaća svim zaposlenicima Agrokora je ostvaren i plaće onima koji ih još nisu dobili biti će isplaćene do petka.

U ovome trenutku radimo na osiguravanju likvidnosti za isplatu dijela duga prema dobavljačima i uspostavljanju redovitog plaćanja sve novoisporučene robe i usluga, u skladu s ugovornim obvezama.

Vama se želim prije svega zahvaliti na svom strpljenju i razumijevanju koje ste pokazali u proteklih mjesec dana i koje nadam se možemo očekivati i u ovom periodu tranzicije i ponovnog uspostavljanja redovnog poslovanja.

Jedan od mojih ključnih prioriteta je očuvanje radnih mjesta kao i zaštita vaših prava i interesa. Ono što nam Zakon o postupku izvanredne uprave omogućuje je da u sljedećih 12, do maksimalno 15 mjeseci, radimo na postavljanju svih kompanija u sustavu Agrokora na financijski zdrave i dugoročno održive temelje. Razgovarao sam još jučer s dobavljačima, bankama i drugim vjerovnicima i te razgovore nastavljam i danas. Šest banaka koje su prije donošenja Zakona s kompanijom bile potpisale standstill aranžman izrazilo je spremnost financirati nas novim kreditom u iznosu do 150 milijuna eura i na detaljima i operacionalizaciji ovog dogovora se radi dok vam se ja obraćam ovim pismom. Dobavljači su također iskazali punu spremnost raditi zajedno s nama na planu plaćanja njihovih dospjelih potraživanja, koja namjeravamo riješiti čim je prije moguće. Danas kroz cijeli dan održavam sastanke i s upravama naših operativnih kompanija i svi užurbano radimo na tome da se proizvodnja i prodaja uskoro vrate na razine prije ovog turbulentnog razdoblja kroz koje sada prolazimo.

Iskreno se nadam da u svim ovim naporima možemo računati i na vašu pomoć i podršku. Uloga svakoga od vas od velikog je značaja jer svatko u okviru svog radnog mjesta i radnih zadataka može dati važan doprinos uspješnom uspostavljanju redovnog poslovanja, što nam je vjerujem zajednički cilj.

U otvorenoj komunikaciji sa svima vama redovito ću vas obavještavati o značajnim događajima i informacijama od značaja za vas i vaše kompanije. Također, moj tim i ja stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja koja eventualno imate putem mail adrese: uprava@agrokor.hr

Radujem se našoj budućoj uspješnoj suradnji i srdačno vas sve pozdravljam.

S poštovanjem,

Ante Ramljak

izvanredni povjerenik Agrokor koncerna
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene