Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena vremena

Detaljna prognoza: Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakvo nas vrijeme očekuje idućih nekoliko dana, prognozira meteorologinja Ana Bago Tomac.

Točno preko Hrvatske premješta se ciklona, a nad nama će se proširiti osjetno hladnija zračna masa nakon što nas prođe ova hladna fronta. Tijekom noći kiša i grmljavinski oblaci proširit će se sa zapada na više-manje cijelu zemlju, u Gorskom kotaru, na širem riječkom području te na istoku Hrvatske lokalno su moguća i jača grmljavinska nevremena s puno kiše koja će pasti u relativno kratkom vremenskom periodu. Prolazno će zapuhati umjerena bura.

Oblaci i kiša trajat će otprilike do sredine dana kad će se početi razvedravati. Samo u zapadnoj Slavoniji još može biti kraćih pljuskova. Iako je temperatura pala već u ponedjeljak, najveća promjena bit će temeprature koje će u utorak biti barem 5-10 stupnjeva niže nego u nedjelju i ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U istočnijem dijelu Hrvatske i poslijepodne može biti pokoji pljusak, no ipak neće biti ni približno tako jak kao u noći i u prvom dijelu dana. I ovdje će biti ugodnije temperature – oko 25 stupnjeva.

Konačno mirnije vrijeme i za sjeverni Jadran, no u unutrašnjosti Istre, oko Rijeke i u Gorskom kotaru i ponedjeljak povremeno može biti grmljavine i pljuskova. Osjetan pad temeprature u kopnenim krajevima, a na Jadranu će se popeti i do 30 stupnjeva.

U Dalmaciji slično kao i na istoku zemlje – u ponedjeljak zbog blizine fronte još dosta nestabilno, povremeno će biti grmljavinskih pljuskova, a puhat će umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Temperatura se ovdje neće toliko promjeniti, bit će samo malo niža, od 26 do 31 stupnja.

More je u ponedjeljak bilo toplo – 25 ili više stupnjeva, no kako će noćas prolazno zapuhati bura, u utorak i idućih dana bit će malo svježije, osobito na sjevernom dijelu.

KOPNO

Ovu burnu promjenu vremena najviše ćemo osjetiti po nižim temperaturama, osobito onim dnevnim. Oko 25 stupnjeva uz pokoji pljusak još u srijedu poslijepodne i više je nego ugodno. Prema kraju tjedna opet zatopljenje.

MORE

I na Jadranu smirivanje, ali u srijedu još može biti kraćih grmljavinskih pljuskova. Iza toga prolazno će zapuhati jaka bura koja će oslabjeti već u petak. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene