Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavnici kompanije u RH

Donald Trump želi ulagati u projekt Brijuni Rivijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici američke kompanije u vlasništvu poznatog milijardera Donalda Trumpa ozbiljno su zainteresirani za ulaganje u projekt Brijuni Rivijera.

Predvođeni bliskim Trumpovim prijateljem i suradnikom Josephom Cinqueom posjetili su otočje Brijuni i još nekoliko zanimljivih lokacija.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

>> Donaldu Trumpu ne daju zemljište, on ipak gradi

Projektom se planira izgradnja turističkih komleksa visoke kategorije, aktiviranje gospodarskih aktivnosti te otvaranje novih radnih mjesta. Kao direktor američke akademije koja ocjenjuje hotelijersko turističke sadržaje, Cinque, mora prenijeti doživljaje. Oduševljeni viđenim, sljedeći susret najavljuju u drušvu samog Trumpa.

'Rekao je da tako nešto još nije vidio u svijetu. Da će on odmah idući dan to prenijeti gospodinu Trumpu i da on jednostavno nije znao da to postoji', Ratomir Ivičić, direktor Brijuni Rivijere. 'Zadatak je bio opskrbiti gospodina sa nužnim informacijama da mogu dalje donositi odluke, kao i uvjeriti ga da se radi o jednom zaista dobrom projektu', dodao je.

Konkretni rezultati posjeta znat će se već u travnju ili svibnju. Mišljenja građana najvećeg istarskog grada na ovaj projekt su podvojena, jedni smatraju da je svako ulaganje dobro dok bi drugi preferiraju domaće ulagače.

Trenutno su spremne još tri lokacije za međunarodni natječaj, Pineta, Sv. Katarina i Hidrobaza. O Muzilu se zasad ne raspravlja iako i za njega postoje planovi. 'Tamo zamišljamo razvoj jednog snažnog kulturnog, naglašavam kulturnog, i turističkog projekta koji bi snažno doprinosio repozicioniranju Pule kao grada u smislu turizma', rekao je Ivičić. Vrijednost svih Brijunskih projekata procijenjena je na 895 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene