Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za napadačem traga 100 specijalaca

Dominić još u bijeg: Policija moli građane za pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za bjeguncem Josipom Dominićem koji je ranio suprugu i zapalio kuću traje već drugi dan. Specijalci pretražuju šume na području Petrinje. Pomažu im psi tragači, potraga se obavlja i termovizijskim kamerama. Riječ je o teško prohodnom području, a dan je sa specijalcima na terenu provela i naša ekipa.

U intenzivnoj potrazi za muškarcem koji je izbo suprugu i zapalio kuću, pa pobjegao, policija temeljito češlja teren. Po šumama ga traže specijalaci, temeljna policija, psi tragači, čak i termovizijske kamere. No, Josip Dominić kao da je u zemlju propao. Šuma u koju je pobjegao idealna je, kažu u policiji za dugotrajno skrivanje.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

'Policija i dalje intenzivno traga za počiniteljem, na terenu se poduzimaju operativno taktičke mjere i radnje. Znači, zasjede, blokade, pretrage terena. Koristimo svu raspoloživu tehniku. Ravnateljstvo nam je poslalo ispomoć u ljudstvu i tehnici nadamo se da će se posao uskoro okončati', rekao je Marko Rašić, načelnik PU sisačko-moslavačke.

U tome će im, nadaju se, pomoći i građani svojim dojavama. 175 centimetara, kratka sijeda kosa. Crvena jakna s crnim natpisom na leđima, tamniji donji dio trenirke i sive tenisice - ukratko 56-godišnji Josip Dominić, susjed kojeg su seljani smatrali mirnom osobom. Šokirani su nemilim događajima, a za probleme s alkoholom nisu znali.

Izgubljen u šumi?

'Bili su vrlo dobri i dragi ljudi, naročito Joža, njega sam bolje poznavala nego Dragicu, on je znao doći k nama u kuću i s nama pričati. Stvarno je bio ljudina. Da bi to napravio, ja to nikada ne bih pomislila', rekla je jedna mještanka. Povratnik iz Njemačke koji je tamo godinama radio u autoindustriji u bijeg se dao pješice. Upravo zbog toga policija i mještani nadaju se da će dramatična potraga uskoro završiti.

Dominić sa sobom nema mobitel, nema ni pištolj. Riječ je o alkoholičaru, a apstinencija od 36 sati mogla bi ga natjerati da se preda policiji. Mještani ne isključuju ni mogućnost da se bjegunac izgubio budući da u Miočinovićima živi tek dvije godine. Nije lovac i ne poznaje teren, a šuma je gusta, nedavno je i prolistala, pa se ništa ne vidi dalje od pet metara. Na ulasku u Jabukovac temeljito se kontrolira svako vozilo, a teren češlja stotinjak specijalaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene