Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Domagoj Margetić platio čitavu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodni novinar Domagoj Margetić platio je preostali dio novčane kazne od ukupno deset tisuća eura koju mu je, uz tromjesečnu kaznu zatvora, izrekao Haški sud zbog nepoštivanja suda.

Njegov odvjetnik Veljko Miljević u dopisu Haškom sudu upućenom u petak izvijestio je da je Margetić uplatio i preostalih 2147.31 eura kazne koliko je dugovao nakon što je istekao rok da plati kaznu, objavio je Sud.

Pročitajte i ovo Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..." Vladimir Putin Dvoje je otrovano Misteriozne smrti: U posljednjih mjesec dana troje novinara pronađeno mrtvo

Haški je sud, naime, prije tjedan dana naredio Margetiću da do 16. ožujka objasni zašto nije platio puni iznos kazne do 9. ožujka - krajnjeg roka koji mu je dao za plaćanje kazne.

Njegov branitelj objasnio je da Margetić nema stalni izvor prihoda te da su novac za kaznu prikupljale razne udruge koje nisu uspjele skupiti čitav iznos do zadanog roka.

Haški sud 7. veljače osudio je Margetića na tri mjeseca zatvora i
10.000 eura kazne zbog nepoštivanja suda počinjenog objavom imena zaštićenih haških svjedoka prošle godine na Margetićevoj internet stranici. Sudsko vijeće dalo mu je mjesec dana za plaćanje kazne.

Margetić je u tom roku od mjesec dana uplatio 7.852,69 eura od 10.000 eura kazne.

Vijeće mu je u kaznu uračunalo 34 dana koja je Margetić proveo u pritvoru u Hrvatskoj, te ga je odmah po izricanju kazne uputio na izdržavanje u haški pritvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene