Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi nam Klara

MeteoAlarm upozorava: Mogući grmljavinski pljuskovi, pijavice i tuča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika promjena vremena očekuje se u noći na utorak. Ponegdje će pasti i preko 30 litara oborine po kvadratnom metru, a u Dalmaciji može biti obilnih grmljavinskih pljuskova, tuče, na moru i pijavica.

Zbog iznimno visokih temperatura kojie su zabilježene diljem zemlje u posljednjih nekoliko dana, površinska temperatura Jadrana na našem dijelu obale dosegnula je vrlo toplih 27°C.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Nevrijeme u Križevcima prvi vikend u srpnju i gužve VIDEO Snimljena pijavica kod Pule: U Križevcima dio kuća pod vodom

Potencijalno opasno vrijeme: Opasnost od pijavica, visokih temperatura, a onda...

Toliko je u nedjelju ujutro izmjereno u Puli, a drugdje su temperature od 24 do 26°C. Ta bi se situacija uskoro mogla promijeniti. U sljedećim danima dolaze nam ciklona i frontalni sustav koji zadnjih dana donose jaka nevremena zapadnoj Europi, a dolaskom frontalnog sustava nad Jadran, u noći na utorak upravo će se nad našim područjem naći ciklonalni centar sa nestabilnom zračnom masom, javlja DHMZ.

Tema dana: Utječe li i kako vrijeme na vaše raspoloženje?

Ponegdje će pasti i preko 30 litara oborine po kvadratnom metru, očekuju sad i grmljavinske nestabilnosti iako će još danas posvuda biti sunčanih razdoblja.

Temperature su već danas pale, najviše upravo na područjima gdje je bilo kiše, na sjevernom i srednjem Jadranu, Lici, Gorskom kotaru u dijelu središnje Hrvatske. Čak desetak stupnjeva niže temperature zraka u odnosu na nedjelju izmjerene su u unutrašnjosti Istre, Dalmacije, Like i Gorskog kotara. U Lici i Gorskom kotaru temperature su većinom ispod 20°C, a u dijelu Istre i Dalmacije spustile su se do 22°C. Jug Dalmacije, a osobito istok Slavonije najtopliji su dio zemlje, gdje su temperature zraka mjestimično prešle 30°C. Osijek je najtopliji s vrućih 32°C.

Velika promjena vremena očekuje se u noći na utorak. Ponegdje će pasti i preko 30 litara oborine po kvadratnom metru, a u Dalmaciji može biti obilnih grmljavinskih pljuskova, tuče, na moru i pijavica. Sve navedene pojave bit će lokalnog karaktera, a najveća mogućnost ostvarenja im je na području od Zadra do Šibenika. Osvježit će 3 do 5 Celzijevih stupnjeva.

Ne spremajte kišobrane, evo kada će opet biti toplije...

Sustav MeteoAlarm izdao je upozorenje narančastog stupnja za obalno područje sjevernog i srednjeg Jadrana, a za Zagoru i južnu Dalmaciju žuti stupanj upozorenja. Za obalu i otoke DHMZ ističe mogućnost izraženijih pljuskova praćenih olujnim vjetrom ili pijavicama.

Od utorka slijedi promjenjivo i posvuda svježije vrijeme uz dosta oblaka i česte pljuskove praćene grmljavinom. Ponegdje je moguće i nevrijeme. Temperatura zraka tijekom dana uglavnom između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu također promjena vremena. Često će se izmjenjivati sunčana razdoblja, a povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom, češće u zaobalju. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme uz pojavu tuče. Stabilnije u drugom dijelu dana. U Dalmaciji će puhati slab, još ujutro umjeren levant i jugo, na sjevernom Jadranu slab vjetar promjenjiva smjera. Jutro malo svježije, najviše dnevne temperature većinom od 24 do 29°C, javlja DHMZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene