Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3.kolovoz 1995.

'Dok smo bili na pregovorima u Ženevi, Tuđman nam je rekao da se vratimo s odgovorom 'ne''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska nije mogla izdržati teret izbjeglica i raspolovljene zemlje', prisjetila se najbliža suradnica predsjednika Tuđmana u vrijeme pripremanja Oluje, Vesna Škare Ožbolt.

Da će Hrvatska voditi veliku vojnu operaciju vidjelo se od 1993., kada su se počele zauzimati ključni položaji iz koji se imala bolja pozicija za veliki napad, ispričala je Škare Ožbolt reporteru Nove TV Mislavu Bago.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bozanićeva Homilija u Kninu: 'Iako su hrvatske vlasti upućivale srpskom stanovništvu poziv da ostanu, oni su ipak bježali' Slika nije dostupna ovacije za predsjednicu 'Danas se sjećamo onih koji su slomili kičmu velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića'

'Već 3. kolovoza smo bili na pregovorima u Ženevi, bili smo u razgovorima i predsjednik Tuđman je rekao da se vratimo s odgovorom 'ne'. Razgovarali smo s njima hoće li se reintegrirati ili ne, a to 'ne' je značilo početak vojne akcije', rekla je.

UŽIVO: DEMONSTRACIJA SILE HRVATSKE VOJSKE Generali poručili: 'Yes, we can!'

'Kad smo se vratili s predsjednikom smo na hodniku razmijenili nekoliko riječ i znali smo da kraće napad', ispričala jenajbliža suradnica predsjednika Tuđmana u vrijeme Oluje,

Za današnji mimohod ima samo riječi hvale. 'Ovo je bilo sjajno, veličanstveno, pokazano je dostojanstvo, suze su mi došle na oči.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene