Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad temperatura

Dok se većina bori s kišom, neki i dalje uživaju u suncu i moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je još kišnih dana...

Nakon sunčanog i toplog utorka, u srijedu su većinu ulica opet preplavili kišobrani. No, ima i onih koji su i danas, dok se ostatak zemlje borio s kišom, uživali na plažama. Tako su mnogi strani i domaći turisti od jutra zauzeli svoje mjesto na vodičkim plažama. Ipak, većina je dan započela s kišobranom u ruci.

Kiša u većini zemlje

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj Obilna kiša u diljem Istre Problemi za građane FOTO/VIDEO Dio Istre pod vodom: Obilna kiša poplavila podrume, naselja, prometnice...

'Jače naoblačenje s povremenom kišom, te lokalnim pljuskovima i grmljavinom koje je zahvatilo zapadne predjele i sjeverni Jadrana do kraja dana proširit će se na veći dio zemlje', javlja DHMZ.

Uglavnom suha i djelomice sunčana srijeda će biti na južnom Jadranu, a očekuje se da će najviše kiše pasti poslijepodne i u noći. Ponegdje će biti obilna.

VIDEO Još jedna velika promjena vremena, evo gdje će biti najgore

Puhat će uglavnom slab vjetar, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Na sjevernom dijelu mjestimice će biti bure.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 18 do 23 stupnja Celzijeva, a u istočnim i južnim krajevima od 23 do 28 stupnjeva Celzijevih.

U četvrtak ponegdje obilne oborine

Četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačan s povremeno kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Ponegdje su moguće obilne oborine - u zapadnim predjelima unutrašnjosti uglavnom u prvom dijelu dana. Najmanje kiše past će na istoku Slavonije.

VIDEO Jug Dalmacije pogodilo grmljavinsko nevrijeme - Pojavila se i pijavica

Puhat će slab, u sjeverozapadnim predjelima povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar, dok će na Jadranu puhati većinom slavo i umjereno , a na južnom dijelu mjestimice i jako jugo i jugozapadnjak. Na sjevernom dijelu ponegdje može biti bure.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 12 do 17, a na Jadranu od 17 do 22 stupnja Celzijeva. Najviša dnevna temperatura u zapadnim i gorskim predjelima kretat će se između 14 i 19 stupnjeva Celzijevih, a u Slavoniji i na Jadranu između 19 i 24 stupnja Celzijeva.

Malo sunca mogli bi ugledati tek u subotu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene