Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnik na moru

NESNOSAN SMRAD u Dugavama: Istrunule 23 tone mesa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkim Dugavama već danima se širi nesnosni smrad iz jedne mesno-prerađivačke tvornice, a sanitarni inspektori su u zadnji čas spriječili ekološku katastrofu.

Nakon što su stanovnici Dugava pozvali policiju, Veterinarski fakultet i sanitarnu inspekciju, otkriveno je da se smrad širio zbog 23 tone trulog mesa koje se nalazilo u hladnjači. Navodno su se pokvarili motori za hlađenje, piše 24 sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Glas građana Što mislite u vrućinama u travnju? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Janjetina, ilustracija - 7 Drastičan pad Najveći proizvođači janjetine u EU suočavaju se s golemim problemom: "Prijeti im izumiranje"

Na teren su po dojavi izašli viši veterinarski inspektori koji su pregledali prostorije. ''Ondje je pola metra taloga sukrvice, vode, kože i masti. Plinovi koji isparavaju zbog truleži zahtijevaju posebnu opremu za čišćenje. Iz prostora treba hitno iznijeti trulo meso zbog opasanosti od trovanja. Ne zna se ni koliko je meso staro i odakle je, što nam može reći samo vlasnik, koji je na moru'', rekao  je inspektor Branko Zbodulja.

>>Jezive posljedice: Nova mješavina kokaina uzrokuje truljenje mesa

''Izgleda da su se pokvarili motori hladnjače i nije se upalio alarm. Mislim da je to sabotaža'', tvrdio je vlasnik, koji je mjesec dana na moru.

''Alarm se upalio prije neku večer, ali su došli zaštitari i ugasili ga'', opovrgavaju ga susjedi. ''Meso treba odvesti u posebnim kontejnerima. Treba napraviti dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. Vlasnik je trebao isprazniti hladnjače prije odlaska na odmor'', rekao je inspektor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene