Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh rodilišta

HRVATICE MNOGO DOJE Hrvatska u skupini rijetkih zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja dopušta majkama da u svakom rodilištu imaju dijete uz sebe i da ga doje kad god ono poželi.

UNICEF je uoči svjetskog tjedna dojenja, prvog u kolovozu, apelirao na svaku majku da doji i da nadomjestke koristi - baš kada nema drugog izbora.

Pročitajte i ovo Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume" Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

95% hrvatskih majki doji u prva dva mjeseca. Nakon 6 mjeseci doji 19%. Nekim majkama nije teško ni nakon dvoje djece, dojiti trojčeke. Gordana Dubravčić iz Zagreba majka je petero djece, a odgovorila nam je na pitanje koliko na dan traje dojenje kada je u pitanju jedno dijete.

'Pa svakih sat i pol do dva u pravilu na zahtjev kad se beba probudi ako želi i traži naravno da joj se ponudi', kaže. Sada će, dodaje, dojiti po cijeli dan i kaže da je to dobro za bebe te će idržati do kad bebe budu htjele.

Sve i jedno od 31 hrvatskog rodilišta je prijatelj djece i dopušta konstantno dojenje.

'Povećan je rizik od smrtnosti i akutnih zaraznih bolesti kada se ne doji ili kada se daje miješana prehrana, a štiti od kroničnih nezaraznih bolesti koje značajno opterećuju zdravstveni sustav', kaže o dojenju doc.dr. Irena Zakarija Grković, međunarodna savjetnica za dojenje.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene