443725
443725
443725
443725
443725

Događaje u Nici i Turskoj, koji su šokirali svijet, gledatelji pratili na Novoj TV

U potrazi za najvjerodostojnijim i najkvalitetnijim informacijama uslijed dva potresna događaja koja su šokirala svijet – teroristički napad u Nici te pokušaj vojnog udara u Turskoj, gledatelji su odabrali upravo Novu TV.

 
 
 
 
Događaje u Nici i Turskoj, koji su šokirali svijet, gledatelji pratili na Novoj TV (Dnevnik.hr)
Događaje u Nici i Turskoj, koji su šokirali svijet, gledatelji pratili na Novoj TV (Dnevnik.hr)

O napadu u Nici koji se dogodio na sam Dan Bastilje, kada se kamion zaletio u gomilu ljudi na gradskoj šetnjici koji su se okupili gledajući vatromet, gledatelji su se informirali odmah u četvrtak u Večernjim Vijestima, a u petak u izvanrednim vijestima te u Vijestima u 17 i Dnevniku Nove TV koje su donijele najsvježije informacije. Vijesti u 17 su ostvarile 39,4 posto udjela u gledanosti, dok je Dnevnik Nove TV ostvario zavidnih 41,7 posto.

U kratkom razdoblju nakon ovog kobnog događa, uslijedio je još jedan – pokušaj vojnog udara u Turskoj, a Nova TV je u tom trenutku bila jedina nacionalna televizija u Hrvatskoj koja je emitirala Izvanredne vijesti. Urednica vanjske politike, Ivana Petrović, u studiju je komentirala vojni udar, telefonskom vezom se iz Turske javio kolega Aksel Zaimović, a te Izvanredne vijesti ostvarile su 29,9 posto udjela u gledanosti.

Razvoj i posljedice ovih događaja gledatelji su također najviše pratili na Novoj TV, tako je Dnevnik Nove TV u subotu ostvarilo 37,8 posto udjela u gledanosti, a u nedjelju se u Dnevnik Nove TV uživo javila Barbara Štrbac iz Nice te Andrija Jarak iz Istanbula. Ovime je najgledanija televizija još jednom opravdala povjerenje brojnih gledatelja koji su i u kritičnim situacijama aktualne informacije potražili upravo na Novoj TV.

Izvor: AGB Nielsen; razdoblje 15- 16..07.2016.; TG: 4+
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se