Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najvjerodostojnije i najkvalitetnije informacije

Događaje u Nici i Turskoj, koji su šokirali svijet, gledatelji pratili na Novoj TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U potrazi za najvjerodostojnijim i najkvalitetnijim informacijama uslijed dva potresna događaja koja su šokirala svijet – teroristički napad u Nici te pokušaj vojnog udara u Turskoj, gledatelji su odabrali upravo Novu TV.

O napadu u Nici koji se dogodio na sam Dan Bastilje, kada se kamion zaletio u gomilu ljudi na gradskoj šetnjici koji su se okupili gledajući vatromet, gledatelji su se informirali odmah u četvrtak u Večernjim Vijestima, a u petak u izvanrednim vijestima te u Vijestima u 17 i Dnevniku Nove TV koje su donijele najsvježije informacije. Vijesti u 17 su ostvarile 39,4 posto udjela u gledanosti, dok je Dnevnik Nove TV ostvario zavidnih 41,7 posto.

Pročitajte i ovo Turska obalna straža traži članove potonulog broda - 1 loše vrijeme FOTO Potonuo brod u Mramornom moru: Traje velika potraga za preživjelima U odronu zemlje u rudniku zlata u Turskoj nestalo najmanje devet rudara Tragedija na istoku zemlje VIDEO Teška nesreća u rudniku zlata: Nestalo najmanje devet rudara. Dok traje potraga, pojavio se novi problem

U kratkom razdoblju nakon ovog kobnog događa, uslijedio je još jedan – pokušaj vojnog udara u Turskoj, a Nova TV je u tom trenutku bila jedina nacionalna televizija u Hrvatskoj koja je emitirala Izvanredne vijesti. Urednica vanjske politike, Ivana Petrović, u studiju je komentirala vojni udar, telefonskom vezom se iz Turske javio kolega Aksel Zaimović, a te Izvanredne vijesti ostvarile su 29,9 posto udjela u gledanosti.

Razvoj i posljedice ovih događaja gledatelji su također najviše pratili na Novoj TV, tako je Dnevnik Nove TV u subotu ostvarilo 37,8 posto udjela u gledanosti, a u nedjelju se u Dnevnik Nove TV uživo javila Barbara Štrbac iz Nice te Andrija Jarak iz Istanbula. Ovime je najgledanija televizija još jednom opravdala povjerenje brojnih gledatelja koji su i u kritičnim situacijama aktualne informacije potražili upravo na Novoj TV.

Izvor: AGB Nielsen; razdoblje 15- 16..07.2016.; TG: 4+
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene