Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali da se glasa protiv EU

Euroskeptici najavili prosvjed za subotu i tužbu protiv Vesne Pusić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stranaka na današnjoj konferenciji za novinare pozvalo je građane da na referendumu glasaju protiv ulaska Hrvatske u EU.

Predsjednik HČSP-a Josip Miljak predstavio je želje i pokušake stranaka koje su protiv ulaska Hrvatske u EU.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Ilustracija Budućnost pred vratima Hrvatska je ušla u najužu jezgru jednog od najjačih globalnih sustava: Iduća godina mogla bi biti presudna

'U ovo vrijeme kada se odlučuje o biti ili ne biti hrvatske države, vanparlamentarne stranke su se okupile koje predstavljaju birače koji su izašli, ali i one koji nisu izašli na izbore' rekao je u uvodu Miljak.

'Mi imamo vlast koja ima 20% biračkoga tijela i oni ne mogu predstavljati cijeli hrvatski narod i oni ne mogu naciju voditi u neke integracije na ovakav način kakv oni žele i kakav su oni zamislili' nastavio je Miljak.

U ime Hrvatske Demokršćanske stranke govorio je Radovan Slade Šilović.

'Očekujemo da će hrvatskoj političkoj oligarhiji doći na naplatu sve ovo što su ovih zadnjih 15 godina loše radili. Na naplatu će to doći tako, očekujemo, da će se javiti neposluh hrvatskog naroda koji će na referendumu reći ne ulasku u Europsku uniju.' rekao je Šilović.

Predsjednik Nacionalnih demokrata Dean Golubić rekao je kako 'hrvatski narod ne smije zaboraviti kako se krvlju  stvarala sloboda' i kako se 'ne smije dozvoliti da odemo u neku tvorevinu.'

'U subotu 14.siječnja u 11 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, neka se okupi hrvatski narod i neka posluša što im imamo za reći. neka čuju naše razloge zašto hrvatske ne bi trebala ući u europsku uniju i neka stanu uz nas, onda ćemo sigurno na referendumu 22. siječnja zaokružiti ne. ' pozvao je Golubić građane na prosvjed.

Roko Šikić ispred Roko Šikić je ispred udruge Vijeće za Hrvatsku - NE U EU najavio mogućnost podizanja tužbe protiv Vesne Pusić, ministrice vanjskih i europskih poslova.

'Treći korak će vjerojatno biti kaznena prijava, a možda i direktna tužba protiv Vesne Pusić, koja je i prije nego što je postala ministrica najavila da joj ne pada na pamet raspoređivati bilo kakve kune na opcije pro ili kontra EU', kazao je Šikić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene