Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2-godišnja Romkinja u dobrim rukama

Usvojili bebu sa smetlišta oboljelu od tumora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Topla ljudska priča stiže iz Poličnika kraj Zadra.

Obitelj Lončar posvojila je svoje peto dijete. Dvogodišnju Luciju pronašli su na smetlištu.Lili Lončar i njezin suprug usvojili su svoje peto dijete. I spremni su boriti se za život dvogodišnje Romkinje Lucije. A borit će se protiv epilepsije i tumora na mozgu. Iako je Lucija već operirana, zloćudna bolest i dalje joj prijeti. Teško pomiče desnu ruku i nogu. 'Operirala je tumor, ali samo jednu četvrtinu, a tri su ostale. Ima i epilepsiju. Nije imala tri mjeseca, ali sad smo promijenili lijekove pa se bojim ', kazala je gđa. Lončar koja je Luciju pronašla u teškim uvjetima života. Bolesnu su je izvukli s deponija, gdje ju je odgajao jedva punoljetni otac. 'Kada sam ja došla na taj deponij i vidjela gdje ta djeca žive, to me je tako ganulo, nisam uopće razmišljala nego sam Luciju uzela u automobil i odvezla kući', prisjetila se gđa. Lončar.

Pročitajte i ovo Operacija, ilustracija Spasili djevojku Liječnici u susjedstvu ostali u šoku: ''Takvo nešto još nismo vidjeli" Slika nije dostupna Majka bolesne djevojčice 'Bolnica je pogriješila, njihove isprike ne vrijede'

Biološki otac male djevojčice pristao je Luciju dati gospođi Lili. Teška srca tvrdi, to je za nju najbolje. 'Bilo mi je teško, noću ne spavam. Boli me to, ali... Da je zdrava, možda bi i mogao je odgajati, ali ovako...', kazao je Lucijin biološki otac Dušan Jovanović.

Luciju čeka još operacija, pa ni financijski neće biti lako. No, obitelj Lončar ne dvoji. 'Ja ću se izboriti, muž će raditi, moj sin će isto raditi', kaže gđa. Lončar. Uz pravu roditeljsku pažnju i ljubav braće i sestara, sve redom udomljene Liline djece, i za malu Luciju ima nade. Danas je proslavila - 2. rođendan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene