Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest

Asistenti u nastavi bi mogli početi raditi idući tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su cijeli tjedan u školu odlazili bez pomoćnika u nastavi, dobre vijesti za djecu s poteškoćama u razvoju stižu iz Ministarstva rada i Zavoda za zapošljavanje.

Ministar Mirando Mrsić za Novu TV pojasnio je kako će HZZ pomoći putem mjere Javni rad Mladi za mlade - kojom će 50 posto troškova za plaću pokriti oni, a ostatak lokalna samouprava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obećanja pljušte Mrsić predstavio svoj program za Zagreb: "Smanjit ću prirez, ali i cijenu vode, komunalne naknade i parkinga" Slika nije dostupna ''rijeka brana fašizmu'' Mrsić: ''Lijeve opcije trebaju se udružiti da spriječe dolazak crne desnice na čelu sa Škorinim ustašama''

Novca ima za 40-ak korisnika, a svi zahtjevi rješavat će se brže i jednostavnije nego inače. Pomoćnici bi u najboljem slučaju mogli početi raditi idući tjedan.

Za 1.420 učenika s poteškoćama osigurano 1.353 asistenta

'Nadam se da ćemo s ovom mjerom vrlo brzo riješiti pitanje tih 40 osoba, pomagača u nastavi. Jedini uvjet je da imaju između 15 i 29 godina i da se prijave na zavod za zapošlajvanje i da budu prijavljeni barem jedan dan', rekao je Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene