Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Šansa za život

Dobre vijesti iz Zaklade Ana Rukavina: Još jedna donacija koštane srži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stižu lijepe vijesti iz Zaklade Ana Rukavina. Još jedan darivatelj iz Hrvatskog registra krvotvornih matičnih stanica donirao je koštanu srž. Zahvaljujući tom plemenitom čovjeku, još je jedan pacijent iz Hrvatske dobio šansu za novi život.

Zahvaljujući, za sada nepoznatom, darivatelju matičnih stanica, još je jedan pacijent, 38. do sada, dobio priliku za novi život. "Darovati matične stanice je najveći dar koji netko može dati", ističe Mirando Mrsić, medicinski direktor Zaklade Ana Rukavina.

Pročitajte i ovo Makarska rivijera uz Zakladu Ana Rukavina - 1 "Rijetkost u današnje doba" Interes je i nakon 18 godina ogroman, darivatelji stajali u redovima: "Možemo nekome spasiti život, a nama tih 7 mililitara krvi ne znači ništa" Traže se matične stanice - 3 zaklada Ana Rukavina Malena Lucija (7) još čeka darivatelja matičnih stanica: Postupak je jednostavan, evo kako možete pomoći

Sve je počelo riječima "Želim život" kojima je Ana Rukavina pokrenula Hrvatsku. "Ona je jednostavno bila rođena za velike stvari. I na kraju je to završilo s velikom stvari, iako ne kako bi mi možda željeli", kaže Gordana Leto, Anina sestra.

Koncert 'Želim život' ove godine ima impresivnu listu izvođača i uglednih gostiju

Zahvaljujući njoj 38 osoba još uvijek živi. "Kolike su to obitelji, koliki prijatelji, koliki poznanici su bili zabrinuti da li će taj pronaći podudarnog darivatelja", kaže majka Marija Rukavina.

U Registar krvotvornih matičnih stanica do sada se upisalo 42.300 građana. "Imamo veliki registar, mladi registar i to je velika stvar koju je Zaklada Ana Rukavina napravila", ističe Mrsić.

"Preko 235 akcija do sada, više od 100 hrvatskih gradova i mjesta, na tisuće kilometara napravljenih", kaže majka Marija. Sve to za spas onog najdragocjenijeg, života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene