Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi poticaji

Dobra vijest za nezaposlene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radno mjesto je san za više od 309 tisuća nezaposlenih. Sve procjene govore da će nezaposlenost početi snažnije padati kada gospodarstvo počne rasti iznad tri posto. A na to ćemo, po svemu sudeći, čekati još nekoliko godina. Do tada su mnogi iskoristili brojne mjere Zavoda za zapošljavanje i nezaposlenima dali priliku za posao. Dobra je vijest da se u raznim mjerama dogodine koristi i novac Europske unije.

Prošle je godine 14 tisuća poslodavaca uz pomoć poticajnih mjera države zaposlilo 47 tisuća osoba. Među privatnim tvrtkama vodeći je DIV. U svojoj kninskoj tvornici vijaka državne poticaje dobili su za 33 radnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vrijeme promjena Dobro plaćeni poslovi u kojima kronično nedostaje radnika: "Više od 50 posto zanimanja budućnosti tražit će takve vještine" Slika nije dostupna Uloženo više od 250 milijuna kuna Knin: Otvorena tvornica, zaposleno 400 ljudi!

'Sramotno je da smo mi sa tih 33 ljudi, da smo došli kao da smo među prvima, mada smo zaposlili ukupno 1000 radnika 2013.-2014. Sramotno je da smo mi sa 33 u vrhu. Znači - gospodarstvo je stvarno u banani', kaže Tomislav Debeljak, vlasnik DIV-a.

Pogledajte kako do 70.000 kuna

Poticanje zapošljavanja državu je stajalo gotovo 500 milijuna kuna. Najviše novca otišlo je u općine i gradove, uglavnom na javne radove. Slavonska općina Podgorač u javnim je radovima imala čak 176 mještana. 'Općina je imala ne financijske, nego materijalne apsolutne koristi i samim time što su mještani zadovoljni. Mještani općine su najviše profitirali u svemu tome', kaže načelnik Goran Đanić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene