Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra vijest

Cijene ostale iste, poskupio samo Eurodiesel BS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč oscilacijama na svjetskom tržištu nafte, kao i situaciji u Libiji i Japanu, gorivo u Hrvatskoj skoro pa da nije poskupjelo. Promijenila se samo cijena Eurodiesela BS koji je s 9,20 došao na 9,33 kune. Cijene ostalih goriva ostale su iste.

Podsjećamo, prije dva tjedna Vlada je intervenirala u cijenu goriva s 300 milijuna kuna te time iscrpila svoje financijske mogućnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervencija Vlade Nemojte se iznenaditi: Pogledajte koje će vas cijene danas dočekati na benzinskim pumpama Slika nije dostupna Nove cijene Malo olakšanje za vozače: Od danas nove cijene na benzinskim postajama

Smanjivanjem trošarina na gorivo za 15 lipa po litri Vlada je prije dva tjedna ispucala posljednji metak u obrani građana od nepredvidivih skokova cijene dragocjenog energenta. Dođe li ubuduće do novog poskupljenja, proračun mu se više neće suprotstavljati. 'Proračun je u okviru raspoloživih mogućnosti učinio maksimum. Hrvatska se, kao mala zemlja, ne može u potpunosti zaštiti od zbivanja na globalnom tržištu. Proračunske su mogućnosti time iscrpljene', priopćili su iz Ministarstva financija.

>> VIDEO: Kako sve možete uštedjeti na gorivu?

Ministar gospodarstva Đuro Popijač izjavio je danas poslije podne kako ovaj tjedan najvjerojatnije neće biti poskupljenja naftnih derivata, a poskupiti bi mogla jedna vrsta dizelskog goriva.

'Čini se da ovaj tjedan ne bi trebali poskupjeti naftni derivati, osim jednoga dizela, što će se još vidjeti', izjavio je Popijač novinarima uoči sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima odgovarajući na pitanje hoće li ovaj tjedan biti korekcije cijena naftnih derivata.

Podsjetio je da cijene naftnih derivata ovise o kretanjima cijena na mediteranskom tržištu i tečaju dolara, te najavio da će uskoro biti objavljene maksimalne moguće cijene naftnih derivata u Hrvatskoj.  'Ali kako sad stvari stoje, ne bi ovaj tjedan trebalo doći do povećanja cijena', istaknuo je Popijač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene