447796
447796
447796
447796
447796

DOBIO POTVRDU Srbija podignula optužnicu protiv Branimira Glavaša

  • , 24.08.2016., 16:10
  • Autor:
  • komentara

Utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša Ministarstvo branitelja u srijedu je izvijestilo da je Srbija protiv njega 2011. podignula optužnicu, temeljem Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih tijela u postupku za ratne zločine.

 
 
 
 
Branimir Glavaš (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Branimir Glavaš (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Glavaš je u utorak na konferenciji za novinare ustvrdio da ga, unatoč često plasiranim informacijama kako su svi hrvatski branitelji koji se nalaze na srbijanskim optužnicama o tome obaviješteni, nikada ni jedna hrvatska institucija nije obavijestila da se nalazi na srbijanskoj optužnici te postoji li za njim postoji međunarodna tjeralica, koju je raspisala Srbija, a od nadležnih institucija zatražio pismeni odgovor.

U odgovoru ministra branitelja Tome Medveda navodi se kako je Ministarstvo, 25. srpnja ove godine, od nadležnih tijela dobilo informaciju kako je protv Glavaša Srbija 2011. podignula optužnicu "sukladno spornom Zakonu o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine, kojim se Republika Srbija samoinicjativno proglasila nadležnom za vođenje postupaka za ratne zločine na teritoriju bivše SFRJ".

Medved je izvijestio Glavaša da Ministarstvo branitelja, zajedno s Ministarstvom pravosuđa, i drugim nadležnim institucijama, odnosno Vladom poduzima sve korake da se ukine primjena spornih odredbi toga zakona te da stoji na raspolaganju za svu pravnu pomoć, pojašnjenja i dodatne informacije. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se