Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj o kojem se raspravlja

Dobila otkaz jer je tražila da se provjeri diploma direktora Čistoće?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čistoća negira informaciju da je Urošević dobila otkaz jer je zatražila provjeru diplome. Tvrde da je sudjelovala u malverzacijama oko ovrha zbog čega je Čistoća oštećena za 200 milijuna kuna.

Antikorupcijsko povjerenstvo Grada Zagreba u utorak je od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i Gradskog kontrolnog ureda zatražilo informaciju o slučaju Ane Urošević, direktorice Sektora za pravne poslove u Čistoći, koja je dobila otkaz jer je navodno zatražila provjeru vjerodostojnosti diplome novog direktora Čistoće Miljenka Benka.

Pročitajte i ovo Grob Milana Bandića OPORBA NEGODUJE Prije tri godine preminuo je Milan Bandić, još nema nadgrobni spomenik Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr) Polugodišnji izvještaj Kako stoje zagrebačke gradske tvrtke? Među tri koje posluju u plusu nalaze se i - Gradska groblja

'Jovanović ima nekakav problem sa samim sobom, al` neka mu Bog da zdravlja i sreće!

U medijima je objavljeno da je direktorica Sektora za pravne poslove i upravljanje ljudskim resursima Ana Urošević dobila izvanredni otkaz jer je zatražila provjeru vjerodostojnosti Benkove diplome, no iz Čistoće to negiraju tvrdeći da je Urošević sudjelovala u malverzacijama oko ovrha, zbog čega je Čistoća oštećena za 200 milijuna kuna.

Potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) zatražio je da se raspravi taj slučaj, što je predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Andrija Mikulić (HDZ) odmah i prihvatio.

Diploma ukinuta i Bandićevom suradniku: 'O kome se radi nije bitno, slijedi ga otkaz'

'Takav građanin mora biti nagrađen'

"Najgora poruka koja se može poslati društvu jest da onaj tko prokaže korupciju sam bude izoliran, stigmatiziran i obješen na stup srama. Upravo suprotno, takav građanin mora biti nagrađen i imati određeni društveni ugled i status kako bi se ubuduće ohrabrilo puno više ljudi", istaknuo je Bernardić.

Mikulić se složio s time i pozvao građane da prijavljuju korupciju poručivši im da će ih Antikorupcijsko povjerenstvo zaštititi, neće odavati njihova imena, a korupciju mogu prijaviti i anonimno.

Od danas će na internetskim stranicama Gradske skupštine biti adresa na koju će građani moći bez straha prijavljivati slučajeve korupcije, najavio je Mikulić.

Poništena diploma i šefu osiguranja predsjednika Josipovića!

Antikorupcijsko povjerenstvo nije istražno tijelo niti sud, ali će proanalizirati svaku prijavu i proslijediti je nadležnim tijelima, a potom će o svemu izvijestiti javnost.

Povjerenstvo je danas iza zatvorenih vrata raspravljalo o još tri predmeta i poslalo ih nadležnim tijelima na postupanje, rekao je Mikulić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene