Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Dobavljači se žale

Pojedini konzultanti za Agrokor stoje čak tisuću eura – po satu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu će se sastati vjerovničko vijeće Agrokora i nakon toga bi se trebale nastaviti isplate duga najmanjim dobavljačima, izvijestili su iz koncerna.

Dok mali čekaju novi val isplate duga, srednji se dobavljači žale da ih Agrokor ucjenjuje jer im s jedne strane nudi lošije uvjete, a s druge im neće isplatiti ni kune duga ako ne nastave suradnju, kaže nam član koordinacije Tihomir Jajić.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Izvještava Andrija Jarak Dnevnik Nove TV donosi detalje istrage o dobavljačima Agrokora i kako će se oni braniti od tih optužbi

Dok poslovni krugovi govore da će vojska stranih konzultanata stajati i do 50 milijuna eura na godinu, iz koncerna ne žele o cijeni, a ne želi je otkriti ni potpredsjednica Vlade. Stručnjaci za biznis kažu nam da najskuplji stoje čak tisuću eura – po satu.

Iz oporbe smatraju da bi predsjednica to trebala reći javnosti. "Ona zna podatke jer ona je i postavila gospodina Ramljaka i vrlo tijesno surađuje s gospodinom Ramljakom. Ukoliko gospođa Dalić kaže da ne zna koliko koštaju, a to su konzultanti milijune i milijune eura mjesečno, onda tu nešto nije u redu" kaže saborski zastupnik Goran Maras.

Stručnjak za krizni menadžment kaže nam da glavni konzultant iz Alix Partnersa stoji barem tisuću eura po satu dok su ostalima dnevnice od nekoliko tisuća eura pa na više. Ipak, hvali taj potez.

"U Hrvatskoj nema stručnjaka koji imaju iskustva u provođenju ovakvih restrukturiranja. Nadam se da će savjeti tih konzultanata biti prihvaćeni usprkos tome što možda neće odgovarati političarima", kaže Danko Sučević, stručnjak za krizni menadžment.

Izvanredna uprava poručuje da konzultanti dogovaraju kredite, unaprjeđuju poslovanje kompanija, upravljaju novcem, pripremaju prodaju imovine i vjerovničku nagodbu te da domaća uprava to ne bi mogla bez njih.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene