Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodanović ekskluzivno

'Sanader nije djelovao na pustom otoku. Za svjedoke ćemo zvati članove Vlade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović u ekskluzivnom razgovoru za Dnevnik Nove TV je otkrio detalje obrane.

Sanaderov odvjetnik Čedomir Prodanović je rekao da trenutno postoji puno glasina da se ide u razručavanje s bivšom strankom, ali da Sanader ima druge brige. 'Prije svega je došao na pravnički način braniti svoje postupke. Postupci su do sada tekli mimo njega. Sada je bilo krajnje vrijeme da uzme jednu aktivniju ulogu', rekao je Prodanović.

Pročitajte i ovo Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu" Slika nije dostupna Afera Fimi Media Odgođeno suđenje Sanaderu: Odvjetnici Sloković i Prodanović nisu se pojavili, sutkinja ih kaznila

Je li moguće da nespomene bivše suranike? 'On nije djelovao na pustom otoku. Mora se gledati djelovanje odgovornih institucija, ali to ne zači da će ih se kriminalizrati. Već ih je DORH predložio kao svjedoci. Ljudi koji imaju najbolja saznanja o tome kako se radilo su najbolji svjedoci, a ako se pokaže potreba za potvrdok nečega ili čak demantiranje, mi ćemo bez ikakva oklijevanja njih predložiti za svjedoke', tvrdi Čedo Prodanović.

Prodanović je potvrdio da sada rade na žalbi o pritvoru te da će iskoristiti zakonsko pravo da u roku od tri dana podnesu žalbu. 'Bijeg je jedan od osnova za pritvor, a mi ćemo dati argument da se dobrovljno vraćao u Hrvatsku. Jamčevina je pak priča za daleku budućnost', tvrdi Sanaderov odvjetnik.

To što će već u četvrak Sanader odgovarati na pitabja USKOK-a Prodanović nije znak da se Državnom odvjetništvu žuri.

'Postupci su već daleko odmaki i ovo je normalan slijed. DORH je ovdje bio korektan i nemam tu ništa dodati. Za početak će se pričati prvo o FIMI mediji. Uvijek se USKOK dogovara o terminu i koji će predmet biti prvi na ispitivanju pa nema razloga da ovdje ne bude isto', poručuje Prodanović.

Odvjetnik kaže da je Sanader svjestan da postoji dojam u javnosti da je on osuđen. 'Taj sustav je sistematski stvaran putem represivnih organa koji su namjerno plasirani u javnosti. Stalno su plasirane stvari jedne strane i teze, ali postoje i antiteze. Mi se nećemo braniti parolama nego činjenicima', poručio je na kraju Prodanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene