Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očevi na porodu

Do prije 20 godina nezamislivo, danas - normalno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni jedna majka ga nikako nije mogla izbjeći. Očevi jesu. Naša kamera pratila je dva oca u rađaoni.

I donedavno su to činili vrlo redovito, s olakšanjem. Porod se i danas mnogima čini kao noćna mora koju treba preskočiti. Ekipa Provjerenog bila je u rodilištu gdje to nije slučaj. Tamo čak 80 posto očeva prisustvuje porodu.

Pročitajte i ovo Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?" Provjereno: Primalje - 3 Provjereno s primaljama Pri porodu su najvažnije, a iako ima teških dana, sve su složne u jednome: "Smatram da radim najljepši posao na svijetu"

>>Jeste li probali ovaj neopisiv osjećaj?

Čak 3200 djece godišnje rodi se na tom odjelu, a babice Lidija i Blaženka radni staž broje u desetljećima. ''Mi volimo opsadno stanje, a to znači da imamo puno rodilja. Rekord je bio 27 poroda u jednom danu'', rekla im je Blaženka.

>>Njihov posao volimo mrziti

Opuštenost i profesionalnost osoblja u potpunoj je suprotnosti s izbezumljenim licima očeva. I dok njihove supruge prolaze fizičku agoniju, oni prolaze onu drugu - emocionalnu.

>>Godinama ih truju olovom: oboljele cijele obitelji

''Najgore mi je gledati tu osobu koju voliš u tim bolovima i svemu tome. To je ono što najteže pada. Mogu je držati za ruku i tješiti je i to je to'', rekao im je Marko Širić jedan od očeva koji je nestrpljivo isčekivao rođenje sina.

Za majke možete pretpostaviti kako su izgledale na porodu, a kako su izgledali očevi, pogledajte večeras u Provjerenom 21:30!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene