Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost na cestama

Vozite motor? Ne propustite do kraja tjedna iskoristiti akciju koja čuva i vaš život

Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/3 >>
Ususret još jednoj motosezoni, svi vlasnici motocikala mogu obaviti besplatan tehnički pregled do kraja tjedna. Cilj akcije nije samo imati ispravan motocikl, već i spriječiti tragedije.

Prije sigurnih kilometara na dva kotača – pregled, i to potpuno besplatan. Na tom pregledu nema padanja. Ako je nešto neispravno, nema ni kazni. Tek upozorenje i savjet da to treba promijeniti.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Ilici Sudar s automobilom FOTO Užasna prometna nesreća u Zagrebu, poginuo motociklist Slika nije dostupna Kada i gdje HAK POZIVA Besplatno provjerite tehničku ispravnost vašeg vozila

Uz ispravnost motocikla najvažnija je dobra oprema. Bez nje, kažu iskusni motociklisti, nema sjedanja na motor.

"Potrebno je imati kacigu na glavi, prigodne rukavice, hlače, čizme i svu ostalu opremu", govori Josip Čeh, Plavi vitezovi Zagreb.

Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Ovakve akcije čuvaju i ljudske živote. Dokaz je tome prošlogodišnje vještačenje motocikala, na kojima je bilo smrtno stradalih.

"Nažalost, rezultati tog vještačenja bili su pogubni za više od 30 posto vozila koji su imali nekakvu tehničku neispravnost na sebi. Nekakvih 10 do 12 posto od tih koje smo vještačili imalo je čak greške na kočionom sustavu koje su mogle biti izravni uzročnik smrtnog stradavanja" govori Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske.

Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Za sigurnost besplatan pregled (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Svoj motocikl potpuno besplatno možete pregledati do kraja ovog tjedna, a na to će upozoravati i policija prilikom zaustavljanja motociklista, a sve kako bi se broj smrtno stradalih smanjio. Prošle godine život je na prometnicama izgubilo 50 motociklista. A ova sezona tek je počela.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene