Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako i gdje u slučaju katastrofe

Do kraja svibnja traje akcija 'U slučaju opasnosti nazovite 112'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebačkoj županiji će do kraja svibnja u akciji 'U slučaju opasnosti nazovite 112' biti podijeljeno 50.000 letaka s informacijama za građane o tome kako postupiti u slučaju potresa, požara, poplave ili nesreća s opasnim tvarima, kao i akcidenta u Nuklearnoj elektrani, uz prikaz znakova za uzbunjivanje stanovništva.

U priopćenju se navodi da je Zagrebačka županija tu akciju pokrenula u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje (DUZS) - područnim uredom Zagreb i Vatrogasnom zajednicom Zagrebačke županije. Edukativne letke stanovnicima Zagrebačke županije dijelit će članovi vatrogasnih zajednica i dobrovoljnih vatrogasnih društava. 'Taj promidžbeni letak samo je dio nastojanja DUZS-a u stvaranju sigurnog ozračja za život i rad naših sugrađana i na smanjivanju posljedica nesreća i katastrofa', istaknuo je ravnatelj DUZS-a Damir Trut naglašavajući kako se tom akcijom želi i dodatno promovirati jedinstveni broj za žurne situacije - 112 - kao i drugi nacionalni brojevi koje treba zvati u slučaju nastanka neke opasnosti.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Potres u Turskoj i Siriji Velika tragedija Apokaliptične scene nakon katastrofalnog potresa: Snimke pokazuju razmjere uništenja u Turskoj i Siriji

>> Zagreb: Izrađen prijedlog evakuacijskih površina u slučaju potresa

Zagrebačka županija je u ovoj godini za zaštitu i spašavanje izdvojila 700.000 kuna. Osim akcije podjele letaka, u organizaciji Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije u subotu, 29. svibnja, na malograničnom prijelazu Harmica u općini Brdovec održat će se pokazna vježba zaštite i spašavanja pod nazivom VLAK 2010. 'Tamo ćemo iz prve ruke vidjeti kvalitetnu pripremljenost naših operativnih snaga za reagiranje u kriznim situacijama', najavio je zamjenik župana Rudolf Vujević. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene