Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Institucije šute

Do kada će krasti naš novac?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklog tjedna u redakciju Provjerenog pristigla je snimka na kojoj se jasno vidi odvoženje šljunka s gradilišta u Strojarskoj ulici u Zagrebu. Taj šljunak je vlasništvo Republike Hrvatske. Tvrtka koja njime raspolaže nije ga otkupila!

I ako mislite da se ova priča ne tiče vas- razmislite o svim smanjenjima plaća učiteljima, medicinskim sestrama i svim rezovima koje je država morala napraviti u posljednje vrijeme.
Dok joj se usred bijela dana- u samom središtu glavnog grada- na kamionima odvoze milijuni i milijuni državnog novca!

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura"

'Dobio sam prijetnju da će me skratiti za glavu i to sam sve prijavio državnom odvjetništvu', kaže Mario Predojević i sam građevinski poduzetnik, koji je odlučio javno progovoriti o načinima na koji se krade materijal iz grđevinskih jama.

>> Misterij Papinog odlaska: Zašto je doista otišao?

Domagoj Mandić, vlasnik je tvrtke čiji kamioni odvoze šljunak tvrdi kako je to dio normalnog procesa na gradilištu. Iz Agencije za upravljanje državnom imovinom – tvrde posve suprotno. Dok materijal nije otkupljen od države ne smije se dirati.
'Kako ćemo raditi ako, ako...gdje ću s njim, moram ga odvesti negdje..sav višak mineralne sirovine je prijavljen, i on će bit plaćen, tu ništa nije sporno. To je čisto, nemam nikakvih problema s tim gradilištem', tvrdi Magdić, pravdajući svoj posao.

Dio gradilišta o kojem je riječ, tj. njegov južni dio nedavno je zatvorila inspekcija Ministarstva graditeljstva, sve daljnje nepravilnosti na gradilištu u nadležnosti su Državnog inspektorata.

Državni inspektorat, pak, na novinarski upit o stanju u Strojarskoj ulici nisu dali odgovor. Dapače, zahtjevaju demanti klevete, kako su nazvali optužbe koje je na račun njihovih inspektora iznio Predojević u Provjerenom.

Na lokaciji u Strojarskoj Agenciji za upravljanje državnom imovinom prijavljeno je viška- 31 000 kubnih metara šljunka.
Predojević tvrdi, to je puno manje od stvarnih brojki.
Na dan objave priloga ponovno je podnio prijavu USKOK-u.

Cijelu priču pogledajte u prilogu Provjerenog.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene