Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaotična situacija

Do 17:00 sati u Hrvatsku ušlo 8900 migranata, stiglo pet tona hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko god imigranata se busevima i vlakovima odvozi iz Tovarnika, toliko, pa i više, ih dolazi sa svih strana.

U Hrvatsku je do 17 sati ušlo oko 8900 migranta, izvijestio je MUP, a Hrvatskom crvenom križu u Tovarniku stiglo je kasno poslijepodne pet tona hrane iz Robnih rezervi, doznaje se u HCK-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Danas manji priljev imigranata, možda su usporili zbog hladnijeg vremena Kotromanović: 'Nema razloga za paniku. Znamo što činimo. Hrvatska ovdje mora pokazati svoje pravo lice' Slika nije dostupna rade bez prestanka Volonteri spojili razdvojenu obitelj: 'Kad je vidio djecu, bio je toliko sretan da je čak i mene poljubio!'

Oko 16 sati u Porin u Zagrebu smješteno je dodatnih 212 migranata, dok je 254 migranta nakon registracije otpušteno s potvrdom i obvezom da se jave na Zagrebački Velesajam, paviljon 1. U 16,30 sati vlak sa 850 migranata sa kolodvora Ilača krenuo je prema Vrpolju s krajnjom destinacijom u Belom Manastiru, objavljeno je na internetskoj stranici MUP-a.

Iz HŽ-a su izvijestili da je prvi vlak s 11 vagona krenuo je u 18.20 iz Vinkovaca prema Belom Manastiru, kamo će stići oko 19,30 sati. Drugi vlak s 10 vagona trebao bi uskoro krenuti iz Vinkovaca prema Tovarniku.

Crveni križ izvijestio je u četvrtak Državne robne rezerve da je ispraznio je sve svoje zalihe vode, hrane i higijenskih potrepština, te je najavljeno da će se iz rezervi tijekom dana ustupiti zalihe za potrebe izbjeglica. Kasno poslijepodne, u Tovarnik je stiglo pet tona hrane, kazala je Hini glasnogovornica HCK-a Katarina Zorić.

UŽIVO Do 17:00 sati u Hrvatsku ušlo 8900 migranata, HDZ traži zatvaranje granica

Hrvatski Crveni križ uputio je u četvrtak apel za pomoć izbjeglicama na području Hrvatske te pozvao građane i tvrtke da doniraju novac i materijalne potrepštine koje su potrebne izbjeglicama.

HCK je napravio popis artikala koji su u ovom trenutku potrebni izbjeglicama. To su tost ili dvopek, sir u listićima, riblje konzerve, pileće paštete, datulje i grožđice, dječja hrana i to kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom, mini pakiranja suhih keksa, mini sapun, maramice i gel za dezinfekciju bez alkohola, dječje pelene u različitim veličinama te higijenski ulošci.

Građani će mogu donirati u najbližem društvu Crvenoga križa.

U HCK-u napominju kako neće prikupljati i distribuirati ništa osim navedenih artikala, pa građane mole da zasad ne donose odjeću jer je ima dovoljno na zalihama.

Novac se može donirati uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb: IBAN HR6923400091511555516, Poziv na broj: 14, za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X.

Volonteri Crvenog križa su se iz sigurnosnih razloga u četvrtak povukli s kolodvora u Tovarniku. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene