Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Rekordne količine kiše

Dnevnik Nove TV uživo u Brodu na Kupi: "Dok se rijeka ne vrati natrag, i dalje će biti problem"

Kiša je nastavila padati tijekom cijele subote. Drugi dan zaredom Kupa stvara ozbiljne probleme, ovoga puta na Karlovačkom području.

Borba s bujičnim poplavama i naglim rastom vodostaja dva je dana trajala u kupskoj dolini.

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen javio se uživo iz Broda na Kupi gdje je razgovarao sa zamjenikom zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Delnice, Krešimirom Košmrljem.

"Stanje je iz sata u sat sve bolje i bolje. Nasreću stanovnika kupske doline, a na nesreću Pokuplja, sva voda koje ušla odlazi prema njima. Sve je manje posla za interventne službe. Ovo područje obišli su i čelnici Hrvatskih voda, vatrogasne zajednice i lokalne samouprave. Oni kažu kako je ovo pokazatelj klimatskih promjena. Voda je dolazila, bujice su dolazile iz onih pravaca gdje nikada nije bilo ni potoka", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Pročitajte i ovo Potop u Hrvatskoj, PGŽ Crveni alarm VELIKA GALERIJA Potop u Hrvatskoj: U Ogulinu se izlila Dobra, pala rekordna količina kiše. U tri županije stanje obrane od poplava

Pročitajte i ovo Đurđa Vujić Mrazovac "a nitko ne dolazi" Prokišnjavaju i neki stambeni kontejneri u Petrinji: "Dva dana čistim vodu i spavam pod kišom. Kiša mi pada nad krevetom"

Krešimir Košmrlj je poručio kako su tijekom jučerašnjeg dana bile angažirane sve vatrogasne snage s područja grada Delnica. Ukupno su, kaže, odradili dvadesetak tehničkih intervencija koje se odnose na ispumpavanje podruma, obiteljskih kuća, proizvodnih pogona, ali i muzeja.

"Ujutro je puhala južina tako da smo imali jednu zahtjevnu tehničku intervenciju na cesti gdje je bilo par vjetroizvala. Zaista, jedna malo teža tehnička intervencija", kazao je.

Osvrnuvši se na probleme s Kupom, Košmrlj je rekao kako su jučer bile rekordne oborine. "Što u Delnicama, što u Crnom Lugu. Sva ta količina vode slijevala se u kupsku dolinu i u Kupu. I dalje su problem podzemne vode. Ispumpavali smo i podrume, ali kako mi ispumpamo, tako se te vode vrate. Dok se Kupa skroz ne vrati natrag u svoje korito, mislim da će tu i dalje biti taj problem", pojasnio je.

"Bogu hvala, kiša je stala. Sada kada se Kupa povuče do kraja, onda će i podzemne vode pasti. Onda ćemo tek krenuti ispumpavati i čistiti te dijelove kuća i pogona", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene