Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namještaj stigao, nema stanara

Ekipa Dnevnika Nove TV prva ušla u maskirni neboder: Pogledajte velebni vojni dom s apartmanima, teretanom, saunom...

Aktualno Galerija Ivana Pezo Moskaljov ispred vojnog nebodera u Zagrebu Ivana Pezo Moskaljov ispred vojnog nebodera u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr Unutrašnjost vojnog nebodera u Zagrebu - 1 Unutrašnjost vojnog nebodera u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Unutrašnjost vojnog nebodera u Zagrebu - 2 Unutrašnjost vojnog nebodera u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Unutrašnjost vojnog nebodera u Zagrebu - 3 Galerija 1/4 >>
Dnevnik Nove TV prva je televizijska ekipa kojoj je bilo dopušteno ući u neboder na Hrvatskom vojnom učilištu o čijim je milijunskim troškovima gradnje, ali i brojnim drugim problemima - prva izvještavala reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

Stigao je namještaj, ali ne i njegovi prvi stanari. Izvana - svima već dobro poznata maskirna višekatnica. Vrata za polaznike i nastavnike vojog kampusa i njihove strane goste otvorit će čim prođe sve kontrole.

"Mi još nismo upogonili zgradu i nismo uselili do kraja. Još uvijek otkrivamo neke sitne nedostatke, koje otklanjamo. To je normalno za tako jednu veliku i složenu građevinu i toga će vjerojatno biti sljedećih mjesec dana ili mjeseci", kazao je pukovnik Marijan Cvok iz Uprave za materijalne resurse.

Sve za manje od stotinjak stanara

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje"

Neboder je to s 15 katova. Recepcija i zajednički dnevni boravak su u prizemlju. Sobe. Manji broj apartmana. Pa i restoran s kuhinjom. Sve to za manje od stotinjak stanara.

"Jedna je od energetski najučinkovitijih građevina u gradu Zagrebu... Ovo je prva takva gdje možemo smjestiti vojno, diplomatsko, po potrebi i drugo osoblje u malo kvalitetniji smještaj", dodaje.

Brigadir Tomislav Zeko, polaznik Ratne škole "Ban J.Jelačić", kaže, brzo će se priviknuti na novo.

"Kolege se žale da ih ponekad i tramvaji bude iako imaju još vremena za spavanje, ovdje je nova tehnologija koja će sigurno smanjiti buku", navodi Zeko.

Namještaj isporučen s kašnjenjem

Puno buke bilo je i zbog namještaja. Isporučen je s kašnjenjem, pa će jednom od proizvođača naplatiti kaznu. Sve ovo - rađeno je po mjeri.

"Montaža je, istina, bila zahtjevnija zbog zakrivljenosti vanjskog zida...", objašnjava.

Fotelje i ležaljke za terasu, stolice, lampe, slavine, sanitarnije - sve s domaćim potpisom. I sve za više od 8,2 milijuna kuna. Treba do kraja spojiti internet i telefone. Na tehničkom pregledu bilo je problema - sve to sada popravljaju.

"Primjerice, na tržištu nije bilo određenih kutnih lajsni u odgovarajućoj boji, pa su stavljene privremene. Ima nešto oštećenja zidova prilikom unošenja i transporta namještaja", navodi Cvok.

Na vrhu teretana i sauna

Slobodno vrijeme moći će kratiti i na samom vrhu - u teretani ili sauni. Podsjetnik na jacuzzi od čije se ugradnje odustalo još strši.

"I sad ćemo još ovdje staviti određeni element ili namještaj koji će pokriti ove instalacije", dodaje.

Do kraja se nije naplatio ni splitski izvođač. MORH im ne priznaje sve radove - pokušavaju se nagoditi.

Vojni neboder s čijom se gradnjom debelo kasnilo, a otvaranjem požurilo prije godinu i pol dana plaćen je gotovo 61 milijun kuna. Građevinski poslovi pod povećalom su USKOK-a.

Provjerava se dokumentacija i jesu li sa zgradom opravdano rasli i troškovi milijunskog i osam godina starog projekta.

"Bilo je upita - postupili smo po tome, druge informacije nemam", ističe Cvok. Kao ni čvrsto jamstvo kad će svojevrsni vojni dom imati svoju pravu svrhu i kada će primiti prve stanare.

Jedna od najpoznatijih domaćih reporterki – Ivana Pezo Moskaljov – koja se u svom radu specijalizirala za pitanja iz domene obrane i hrvatske vojske, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV osoba godine. Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene