Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S laništa u buzin

Dnevnik Nove TV pričao sa sudionicima ilegalnih "car meetova": Otkrivaju tko radi probleme i zašto se okupljaju

Aktualno Galerija Car meet, ilustracija - 1 Car meet, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Car meet, ilustracija - 3 Car meet, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Car meet, ilustracija - 2 Car meet, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Viktor Fijan Viktor Fijan Foto: DNEVNIK.hr +1 Bruno Petrlić - 2 Galerija 1/6 >>
Bruno je godinama petkom navečer na okupljanjima - ljubitelja automobila. Tako i on i drugi sugovornik nazivaju ove susrete. Priču donosi Valentina Baus.

"Ova okupljanja su zapravo mir petkom navečer za nas ljubitelje auta i motora. Mi se okupljamo da bismo pričali o životu, preradama na automobilima", rekao je Bruno Petrlić.

Ali ono što smo vidjeli sinoć, daleko je od predvikendskog mira. Viktor je svjedočio ovome. Kaže - probleme uvijek rade pojedinci koji divljaju i prave se važni.

"To su većinom kako se kaže 'mamini i tatini sinčići' koji uzmu skupi auto s puno konja. Svako okupljanje se dogodi, znači 10, 20 puta sigurno netko ili zapali ili starta jače ili zakoči, ubrza, zadrifta", ispričao je Viktor Fijan.

I hvale se time na društvenim mrežama. Tik Tok je prepun objava u kojima se luduje po cesti.

Pročitajte i ovo Reporterka Martina Bolšec Oblak razgovara s ozlijeđenom djevojkom Trpi užasne bolove Ozlijeđena djevojka za Dnevnik Nove TV o stravičnoj večeri u Buzinu: "Neki čovjek ga je izvukao iz auta, vozač Mercedesa je navodno htio pobjeći"

Bruno je potvrdio da je jučer bio tamo: "Tako je, ja sam vidio taj auto što trenutačno radi na snimci - protiv toga sam".

"To su više okupljanja, druženja, a ne divljanja i dokazivanja. Ali, nažalost ima divljanja", rekao je Viktor. Na upit bi li da to vidi pozvao policiju rekao je: Ne bih pozvao policiju neću reagirati na taj način, dosta sudionika u tim priredbama to su moji prijatelji - to je isto ko da me pitate bi li mami pozvao policiju, jer baca vodu kroz prozor.

Ali dodaje - vidi li nekog da divlja, upozori ga da prestane. Kaže zna da su ova okupljanja ilegalna. Svjesno ide na njih i nastavit će ići. Lokacija susreta često se mijenja.

Pročitajte i ovo Strašna nesreća u Buzinu, ilustracija - 3 Ima li posljedica? Nekoliko je faktora koji će utjecati na kaznu za 23-godišnjeg vozača Mercedesa: "Mogao bi proći i s uvjetnom kaznom"

Pročitajte i ovo Svjedoci nesreće, ilustracija DNEVNIK NOVE TV S OČEVICIMA Vozač koji je pregazio pješake nije bio sam u automobilu: "Navodno je neku djecu vozio"

Do prije nekog vremena okupljanja su bila na Laništu, sada su ovdje u Buzinu.

"Tamo su prije bila prije okupljanja i tamo je sve bilo u redu dok se isto nije dogodila nekakva nesreća s automobilom i onda je policija počela raditi pretežite kontrole, počela nas je ispraćivati van s tog parkinga i onda smo mi našli alternativu", rekao je Bruno.

Pročitajte i ovo Krešimir Mišić, voditelj Službe prometne Policije Policijske uprave zagrebačke Okupljanje u Buzinu VIDEO Voditelj prometne policije: "Dobili smo dojavu i prije nesreće. Počinitelj je ranije imao određene prekršaje"

I sve bi bilo u redu da su, kako su rekli sugovornici na početku priloga ova okupljanja "mir petkom navečer za ljubitelje automobila." Ali izgleda da ipak nisu.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene