449102
449102
449102
449102
449102

Koji su rejtinzi stranaka i kako su podijeljeni mandati u 10 izbornih jedinica

  • , 05.09.2016., 15:44
  • Autor:
  • komentara

Nova TV u sklopu praćenja parlamentarnih izbora 2016. ponovno je provela veliko terensko predizborno istraživanje u 10 izbornih jedinica. Istraživanje je provedeno u suradnji s agencijom Ipsos u vremenskom razdoblju od 20. kolovoza. do 4. rujna 2016., a obuhvatilo je preko 4200 ispitanika, odnosno u prosjeku 420 ispitanika po jednoj izbornoj jedinici.

 
 
 
 
Mislav Bago (Dnevnik.hr)
Mislav Bago (Dnevnik.hr)

'Važno je da smo u istraživanju provedenom za Novu TV uspjeli zadržati način anketiranja koji je do sada pokazao da daje najbolje rezultate. To je osobno anketiranje na simulaciji izbornog izjašnjavanja građana', naglasio je Srđan Dumičić, direktor agencije Ipsos.

Cilj detaljnog terenskog istraživanja, koje donosi najsvježije informacije sa terena, bio je dobiti jasnu sliku razmišljanja hrvatskih birača o parlamentarnim izborima te njihove stavove o političkim strankama i kandidatima na izborima. Stoga su se u sklopu istraživanja provedenog u isto vrijeme u svim izbornim jedinicama, ispitivali rejtinzi i predikcije osvojenih mandata stranaka na predstojećim izborima. U sklopu Dnevnika Nove TV od 5.9. do 8.9 Mislav Bago prezentirat će rezultate istraživanja kroz detaljne analize u sklopu izbornog bloka informativnog programa. Rezultate istraživanja za Dnevnik Nove TV komentirat će politički analitičar Nove TV prof.dr. Tihomir Cipek.

'Uz statističku pogrešku, dobiveni rezultati dat će procjenu podjele mandata, od kojih su neki više vjerojatni, a neki manje', pojasnio je Ante Šalinović, voditelj istraživana javnog mnijenja agencije Ipsos.

Prvi rezultati istraživanja za 4 izborne jedinice bit će objavljeni već danas u sklopu izbornog bloka Dnevnika Nove TV.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se