Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je novac?

Dnevnik Nove TV donosi priču o četverogodišnjoj Nori koja još uvijek čeka na spinrazu

Nora Rogošić i Martina Bartulović Rogošić (Foto: Dnevnik.hr)
Nora Rogošić i Martina Bartulović Rogošić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nora Rogošić i Martina Bartulović Rogošić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Lijek spinrazu i dalje ne mogu dobiti stariji od 18 godina kao ni djeca na respiratoru. Jedna od njih je malena Nora iz Omiša koja boluje od spinalne mišićne atrofije o kojoj priču donosi Dnevnik Nove TV.

Nora iz Omiša ima tek četiri i pol godine. Njezina majka upozorava kako je prije mjesec dana bila na procjeni o tome hoće li dobiti lijek, ali rezultata još nema.

Pročitajte i ovo Hrvatski ratni brod - 4 Velika investicija Hrvatska planira ozbiljno pojačanje za vojsku: "Skloni smo tome da ga mi gradimo" Kamilica RATARSKA POSLA Slavonci se okreću novom biznisu: Na tome se može zaraditi i do 2000 eura po hektaru

S druge strane, pita se gdje je novac koji se prikupljao za liječenje rijetkih i teških bolesti, a u kojem su sudjelovale županije pa i gradovi.

Odluku o tome koji će se lijekovi financirati ne donosi Ministarstvo, već će se iz sredstava koja su prikupljena financirati samo oni lijekovi i načini liječenja za koje se od strane medicinske struke procijeni da su stručno i medicinski opravdani i indicirani, kazali su nam u ministarstvu.

''Prikupljen je određen novac milijun i pol i nakon toga je spinraza došla na listu. preko HZZO-a se može dobiti lijek . Svi osim djece na respiratoru i starijih od 18 godina. Pogledam svoje dijete na respiratoru, teška genetska progresivna bolest i meni ministar priča kako će novac preusmjeriti potrebitijima'', rekla je Marina Bartulović Rogušić, Norina majka.

Priču o tome pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene