Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dnevnik Nene Mesić 'ključ' Glavaševe tajne?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nena Mesić ponovno je udarna vijest u Hrvatskoj. Nakon dugog niza godina, Državno odvjetništvo je došlo u posjed njezina ratnog dnevnika iz vremena kad je bila bliska suradnica Branimira Glavaša.

Dnevnik je izazvao šok te Glavaša doveo u još težu poziciju. Naime, Nena će svjedočiti o zbivanjima u Osijeku '91. kao svjedok obrane. No, čini se da to Glavašu ipak neće ići u prilog.

Pročitajte i ovo Uhićen još jedan napadač na maloljetnike Novo uhićenje VIDEO U Vukovaru uhićen još jedan napadač na maloljetnike: Policija objavila detalje Nema kune; ilustracije - 4 Kuna odlazi u prošlost Ukinuta obveza dvojnog iskazivanja cijena, građani strahuju što bi se moglo dogoditi: "Nadam se da neće doći do toga"

Nena Mesić, otprije poznata javnosti po aferi 'Rovinjsko sunce', gostovala je u emisiji Nove TV, '10 do 8', u kojoj je dala izjave koje krajnje zbunjuju te čine nejasnim na čijoj je strani. Naime, sve ono što je u emisiji rekla kao svjedok obrane, zapravo ide u prilog tužiteljstvu.

'Došao je trenutak spoznaje. Neke stvari se moraju iznijeti na vidjelo', odgovara Nena na upit Mirjane Hrge zašto tek sada progovara.

'Istina je da dnevnik odnosno ratni zapisi postoje od 1991. godine. U trenutku kada sam bila predložena od strane obrane za svjedoka prošle godine, bila sam strašno uplašena za sebe i svoju obitelj. Prije dva mjeseca , kada je gospođa Reihl-Kir došla kod mene i zamolila me da budem svjedok u razrješavanju ubojstva njezina supruga te mog bivšeg načelnika, nakon 10 sati razgovora s njom, pristala sam svjedočiti', rekla je Mesić.

Zanimljivo je kako Nena nije odnijela zapise Državnom odvjetništvu već su oni pronađeni negdje u Osijeku. Državnom odvjetništvu predane su kopije, dok originale čuva Nenina odvjetnica u sefu banke.

Nena Mesić je od 26.06.1991.godine bila pripadnica 106. pa 3. brigade. Bila je ađutantica zapovjednika.

Danas tvrdi kako strahuje za svoju sigurnost te kako se boji svih. 

U svojim zapisima tvrdi kako je jednog dana vidjela da hodnikom vuku 50-godišnjeg muškarca krvava lica, posve izmučenog i izloženog fizičkom maltretiranju.

Tvrdi i kako misli da je Krunoslav Fehir, koji je '91. bio maloljetan, zapravo izmanipuliran.

No, unatoč svemu, predložena je kao svjedok obrane Branimira Glavaša!

Nije li to pomalo kontradiktorno!?

Čitavu emisiju '10 do 8' pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene