Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik na otocima

Ima li nade? Nakon tri dana i šest otoka napokon smo naišli na djecu

Dnevnik na otocima: Molat i Ist (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Dnevnik na otocima: Molat i Ist (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dnevnik na otocima: Molat i Ist (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dnevnik na otocima: Molat i Ist (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dnevnik na otocima: Molat i Ist (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Dnevnik na otocima: Molat i Ist (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dnevnik na otocima: Molat i Ist (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dnevnik na otocima: Molat i Ist (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Šime Vičević uživo o životu na Molatu i Istu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Šime Vičević uživo o životu na Molatu i Istu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Šime Vičević uživo o životu na Molatu i Istu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/6 >>
Rubrika "Dnevnik na otocima" posjetila je otoke Molat i Ist. Otoci su to sjeverozapadno od Zadra, a na svakom živi stotinjak stanovnika.

Od šuma valova i brodskih motora stanovnici Ista više vole čuti jedino dječji plač. Prije godinu dana to su im priuštili blizanci Gabriel i Aurora.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) NEVJEROJATAN SLUČAJ Pijani svećenik na Istu napravio cirkus na sprovodu: "Vidjelo se da jedva stoji na nogama. Vikao je na okupljene zbog nošenja zaštitnih maski, rekao je da svi izgledaju kao Zorro" Slika nije dostupna Između Molata i Sestrunja Havarija kod Zadra: Potonuo ribarski brod, dvojica ribara satima plutala u moru

"Mislim da bi trebali otvoriti školu radi njih dvoje, ali oni će, radi socijalizacije, ići u školu u Zadar", rekla je Savka Maračić.

Turizam je ondje jedna od rijetkih uspješnih djelatnosti, a traje samo od sredine srpnja do sredine kolovoza. Restorani i apartmani veći dio godine su zatvoreni.

"Tko od nas može živjeti od mjesec dana rada? Nitko. Godina traje 12 mjeseci, a mi radimo mjesec dana", rekao je Željan Domić, ugostitelj i predsjednik MO Ist.

Dok na Ist kruh dolazi tek poslijepodne, na Molatu otočani u red staju ujutro, ali samo ako su ga rezervirali dan ranije. Osim pekara, Molat i Ist dijele i liječnika koji je prije osam mjeseci rad u Americi zamijenio otočnim uvjetima.

Pamte stanovnici Molata vojsku na otoku, a danas su ogorčeni zbog napuštene državne imovine. Nekadašnje vojarne, unatoč obećanjima o prenamjeni, i dalje su ruglo.

Ne pomiče se ni priča o nekorištenoj, a prijeko potrebnoj molatskoj vodospremi. Ovih dana mnogo kiše, ali vode niotkud.

"Kišnica koja pada ne ulazi u vodospreme. To je velika šteta", rekao je Josip Baranić s Molata.

Više o blagodatima i nesrećama života na Molatu i Istu možete saznati u video prilogu i javljanju uživo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene