Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik na otocima

Otok na kojem se ozbiljno radi na poboljšanju nataliteta: "Doseljavaju mladi ljudi i rađaju se dječica"

Anamarija Kunac, Vis (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Anamarija Kunac, Vis (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivana Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Ivana Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Anamarija Kunac, Vis (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Anamarija Kunac, Vis (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Anamarija Kunac, Vis (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Rubriku "Dnevnik na otocima" posjetila je Vis, gdje se u ljetnoj sezoni traži krevet više. Otok je to na kojem lokalne vlasti marljivo rade na poboljšanju natalitetne slike.

Gotovo da i nema dana da Anamarija nije na biciklu. Ima četvero djece, a na Visu radi kao socijalna radnica.

Pročitajte i ovo Dnevnik na otocima: Vis (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dnevnik na otocima Od Lastova do Visa za 9 sati: Pitali smo kapetana Jadrolinije jesu li kritike o sporim vezama opravdane Dnevnik na otocima: Putovanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 "Dnevnik na otocima" 10 sati, 3 trajekta i 500 kuna: Od Mljeta do Lastova kao od Zagreba do Splita i natrag

"Imamo malu djecu i organizirali smo se. Spontano se družimo s drugim obiteljima, imamo radionice za njih. Doseljavaju mladi ljudi, rađaju se dječica, ima novih trudnica, nove obitelji, sve bolje i bolje", rekla je Anamarija Kunac s Visa.

Lokalne vlasti rade na poboljšanju natalitetne slike na otoku. Za treće, i svako sljedeće dijete, vlasti roditeljima nakon rođenja djeteta daju 20.000 kuna. Zatim, sve dok dijete ne navrši 10 godina, roditelji svaki mjesec dobivaju po 1.200 kuna.

Sveukupno, roditeljima je na taj način po djetetu osigurano 180.000 kuna. Također, oslobođeni su plaćanja jaslica i dječjeg vrtića, a organiziraju se i razne aktivnosti kako ni zima ne bi bila dosadna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene