Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojka preminula zbog pogrešne dijagnoze?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Pivić iz Splita podnio je tužbu protiv KBC-a Split i Kliničke bolnice Merkur u Zagrebu zbog pogrešne dijagnoze i krivog liječenja njegove kćerke Milke koje je završilo tragedijom. Devetnaestogodišnja djevojka umrla je nakon tri mjeseca.

Više od dvije godine prošlo je od smrti 19-godišnje Milke Pivić, ali šok i nevjerica još uvijek vladaju u njenoj obitelji. Početkom studenog 2005. brucošica splitskog Pravnog fakulteta primljena je na Odjel za zarazne bolesti splitske bolnice. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Podrška je ključna Broj osoba s autizmom značajno raste: ''Nije lako živjeti u svijetu koji te ne razumije'' Karcinom mokraćnog mjehura - 2 Najveći trend porasta U Hrvatskoj jako raste smrtnost od jedne vrste karcinoma: "To je igra dokazivanja koliko zapravo želite živjeti"

Prema medicinskoj dokumentaciji, liječnik joj je dijagnosticirao vodene kozice iako mu je njezin otac naglasio kako ih je Milka preboljela još kao devetogodišnja djevojčica.

Nakon tjedan dana liječenja, djevojka je sa zaraznog odjela prebačena na hematologiju gdje je provela oko dva mjeseca. Po preporuci splitskih liječnika, otac ju je nakon što je izgubila više od 20 kilograma prebacio u zagrebačku Kliničku bolnicu Merkur.

Bronhoskopiju su napravili tek kad su joj dali kemoterapiju i navodno je na toj bronhoskopiji potvrđeno da ona ima rak limfoma. Međutim iz priloženih se nalaza vidi da nije bilo raka limfoma, nego se radilo o običanom herpesu.

Prema očevim riječima, prava dijagnoza, otkrivena je nažalost tek nakon obdukcije koja je izvršena na njegovo inzistiranje.

'Kad sam došao kod liječnika koji je radio obdukciju, liječnik mi kaže otvoreno u oči, bez ikakva dvoumljenja, gospodine, vaše dijete je liječeno krivo', rekao je njezin otac Željko Pivić.

Očajni otac razočaran je sporošću hrvatskog pravosuđa.

'Leći ću i svezat ću se ispred Božice pravde u Splitu. Neka snimaju sve svjetske kamere, neka dođe tko god hoće. Neka pogledaju sve ove nalaze od kojih su je liječili. Neka cili svit zna od čega je u 21. stoljeću moguće umrit, a da se ne zna do obdukcijskog nalaza', dodao je Željko.

Ravnatelj splitske bolnice Dujomir Marasović kazao nam je kako u KBC-u Split ne komentiraju slučajeve dok je u tijeku sudski postupak, a iz bolnice Merkur nismo mogli dobiti nikakvu izjavu jer je ravnatelj na službenom putu. 

Jesu li liječnici pogriješili ili ne, odlučit će sud. No kakva god presuda bila, tugu i bol obitelji Pivić ništa ne može ublažiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene