Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevezena je u Zagreb

Strašna ozljeda zbog pirotehnike: Djevojčici raketa eksplodirala u lice, teško je ozlijeđena

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Djevočica u Međimurju ozljeđena je raketom koju je pronašla u dvorištu kuće. Raketa je očito bila neispravna te zbog toga nije eksplodirala prvom prilikom, a kada ju je djevočica ponovno pokušala aktivirati pogodila ju je u glavu.

Djevojčica u Orehovici zadobila je ozljede glave od eksplozije rakete. U dvorištu svoje kuće pronašla je raketu koja se nije aktivira. Nakon pronalaska ona je aktivirala raketu koja se u letu odbila od prozora kuće te pogodila djevojčicu u glavu.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Izrazio zabrinutost Papa Franjo u novogodišnjoj propovijedi poslao snažnu poruku: Posebno se osvrnuo na jedan problem

Marka priotehničkog sredstva nije utvrđena jer je raketa prilikom aktivacije eksplodirala.

Na odjelu Županijske bolnice Čakovec utvrđeno je kako je u događaju zadobila teške tjelesne ozljede oka te je prevezena na daljnje liječenje u Zagreb.

Međimurska policija istaknula je kako rakete nisu igračke te stoga roditelji trebaju upoznati djecu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva jer mogu biti izrazio opasna.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Venecije Vraćali se u Trst Teška prometna nesreća kod Venecije: Prevrnuo se autobus s turistima iz BiH, trideset ozlijeđenih

Iz policije su također podsjetili na akciju Mir i dobro koja još uvijek traje, a završava 7. siječnja 2024. Njezin osnovni cilj je senzibilizacija javnosti o pravilima uporabe pirotehničkih sredstava te smanjenje broja ozljeda uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima u predblagdansko i blagdansko vrijeme.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene