Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Toplinski udar joj oštetio mozak

Djevojčica koju su roditelji ostavili u automobilu prevezena u Poljsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica iz Poljske koja je prije desetak dana doživjela toplinski udar vozilom hitne pomoći danas oko podneva iz Dječje bolnice Kantrida prevezena je u Zračnu luku na otoku Krku, gdje je posebnim zrakoplovom otputovala u Poljsku.

Podsjetimo, roditelji su šetogodišnju djevojčicu na 45 minuta ostavili u zatvorenom automobilu u Omišlju na otoku Krku gdje su bili na ljetovanju. Nakon pružene prve pomoći u Domu zdravlja Krk djevojčica je zbog teškog stanja prebačena u Jedinicu intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida u Rijeci.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć"

Toplinski udar koji je doživjela ostavit će trajne posljedice na njezino zdravlje, vratile su se funkcije bubrega i jetara, ali ne i mozga.

Većih promjena u njezinu stanju i dalje nema, ona je pri svijesti, ali ne reagira na okolinu, potvrdio nam je dr. Igor Prpić, predstojnik Klinike za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida.

Premda su tvrdili da je nisu namjerno ostavili u automobilu, njezini su roditelji, oboje 31-godišnjaci, oboje kazneno prijavljeni zbog zapuštanja i zlostavljanja djeteta, odnosno kaznenog djela tjelesne ozlijede iz nehaja. Uz šestogodišnju djevojčicu poljski bračni par ima dvije godine mlađeg sina. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene