Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku sanacija

PUKLA GLAVNA MAGISTRALNA CIJEV Djelovi Karlovca bez pitke vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Vodovoda i kanalizacije (ViK) Ivan Mrzljak rekao je da je pukla glavna magistralna vodovodna cijev, da u jednoj minuti iz vodoopskrbnog sustava istječe 36 prostornih metara vode.

U Karlovcu je u utorak navečer na nepoznatom mjestu puknula magistralna vodovodna cijev te je došlo do velikih teškoća u opskrbi vodom, mjesto puknuća se traži, a prognoze su da će u sljedećih nekoliko sati problem biti riješen.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje

Karlovac je u utorak od 18 sati u velikim vodoopskrbnim problemima tako da velike gradske četvrti poput Banije i Drežnika uopće nemaju vodu, a pojedine četvrti u užem dijelu Karlovca imaju vodu slabog tlaka, pa su viši katovi bez vode.

Direktor Vodovoda i kanalizacije (ViK) Ivan Mrzljak rekao je da je pukla glavna magistralna vodovodna cijev, da u jednoj minuti iz vodoopskrbnog sustava istječe 36 prostornih metara vode.

Puknuće je najvjerojatnije oko Arboretuma, te dežurne službe traže točno mjesto koje će se izolirati i stabilizirati tlak, pa će grad imati vodu u dogledno vrijeme, i prije nego se kvar popravi, rekao je Mrzljak.

Tehnički direktor Josip Vlašić je rekao da je puknuće nedvojbeno između vodocrpilišta Gaza I i Doma umirovljenika Sv. Antun, jer se razina vode u rezervoarima spustila za metar u sat vremena, što pak govori da je gotovo sigurno da je puknuće na magistralnom vodu. Osim što se traži mjesto kvara djelatnici ViK-a pokušavaju aktivirati jedno drugo vodocrpilište, da bi Drežnik i Banija dobili barem kakav takav tlak vode.

Danas je tvrtka Vodovod i kanalizacija u gradskoj vijećnici na tribini predstavila osam projekata za obnovu 39 kilometara vodovodne i izgradnju 39 kilometara nove kanalizacijske mreže.

U obnovu vodovoda se ide, rekao je Mrzljak, zato jer je gubitak pitke vode neprihvatljivih 43 posto, a nakon obnove trebalo bi biti i znatno manje puknuća s prekidima opskrbe vodom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene