Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dižu kriterije prosjeka ocjena

"Braniteljske stipendije kreću krajem mjeseca, ali sredstva za njih su upola manja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je školska godina počela prije sedam mjeseci, djeca branitelja još nisu dobila stipendije.

Srednjoškolci i studenti podnijeli su zahtjeve još prošle godine, no odgovora zašto stipendiju nisu dobili - nema. Tim su novcem, kažu, mnogi željeli platiti školovanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija NOVCA NIKAD DOVOLJNO Studenti kojima je najpotrebnije ostaju bez stipendija? Doznali smo što je pošlo po krivu Ilustracija Provjerite uvjete U tijeku su natječaji za stipendije Grada Zagreba: "Imamo povećanje u odnosu na prošlu godinu"

Ministar branitelja objašnjava kako se čekalo izvješće Erste invest fonda iz kojeg se novac isplaćuje. Ove godine za stipendije je osigurano 44 milijuna kuna, što je upola manje nego prošle.

"Nama puno znači ta stipendija jer putujemo do škole 30 km nazad do škole 30 km to očito nikog ne zanima niti je ikog briga što je to nama problem", kaže maturantica Mirela Čulina.

"Općenito sam razočaran u cijeli sustav", ističe Jakov Kurtović, student agronomije.

"Ove je godine 40 posto manji priljev sredstava i mi se moramo tome prilagoditi. Krajem mjeseca počet će prve isplate", rekao je ministar branitelja Predrag Matić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene