Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s administracijom

Dječaku rođenom bez dva organa država ne prizna invaliditet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaestogodi'šnji S. N: rođen je s s razvojnim anomalijama prednje trbušne stijenke, mokraćnog sustava i vanjskog spolovila.

Nema godine koja je za dječaka prošla bez operacije, dosad je bio na 13, a gotovo svakih pet mjeseci ležao je u bolnici, piše Jutarnji list. Dječakova majka Jadranka ispričala je kako je njezin sin prohodao dok mu je mjehur bio vani, a onda mu sa 17 mjeseci operacijom vraćen u trbušnu šupljinu.

Pročitajte i ovo Matej Kovačević Uključio se Državni inspektorat Novi problemi u sisačkoj bolnici: "Nanijeli su mi ogromnu bol i jako puno suza" Anka Slonjšak Sporna izjava u Saboru Pravobraniteljica prozvala Zekanovića zbog "morbidnog showa": "I političari moraju preuzeti odgovornost za izgovorene riječi"

Dječaku se trbušna šupljina nikada u potpunosti nije zatvorila, tako da mu tijekom igre zna izbiti krvi.  Unatoč brojim problemima S.N. ne odustaje od igranja nogometa i koliko-toliko normalnog djetinjstva. Njegovi roditelji zadnjih pet godina vode bitku s državnom administracijom. Naime, njihove zahtjeve za dodjelu statusa osobne invalidnosti S.N.-u komisije su odbijale. U objašnjenju Ministarstva, koje je potpisao i sam ministar Milinović, stoji kako iako kod djeteta postoji trajna promjena u zdravstvenom stanju, u ovoj fazi bolesti njezina težina nije izražena u mjerilima propisanim Pravilnikom.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene