Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Spasio ga otac

Prvašića izbo roj stršljenova, spašen u posljednji tren

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brzom očevom i liječničkom reakcijom spašen je 7-godišnji dječačić kojeg je u Karlovcu izbo roj stršljena. Mališan je, na svu sreću, dobro i oporavlja se uz potporu obitelji.

Roditelji dječaka, Alenka i Mario Golubić, objasnili su nam da je njihovog sina Frana napao roj stršljenova, njih 6-7 te da su izboli dječakovu glavu. Košnica ovih opasnih insekata nalazila se na dvorišnim vratima vikendice obitelji Golubić, a kad je dječak otvorio ta vrata, insekti su istog trena krenuli na njega. Iako su roditelji pokušali mahanjem ruku potjerati stršljenove sa sina, liječnica im je kasnije rekla kako je to najgora stvar koju su mogli napraviti, jer ih se na taj način samo još više razdražuje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPASNOST VREBA Napao ih roj stršljena kad su pomaknuli balu sijena: Nesretnom muškarcu nije bilo spasa Slika nije dostupna Tražitelji azila Policajci u šumi kod Topuskog spasili dječaka iz Afganistana s ubodom stršljena

Uvijek idu na mjesto prvog uboda jer za njih otuda dolazi opasnost

'Zapravo, najbolje bi bilo kad se čovjek ne bi bojao. Treba se skloniti i zaštititi prije nego nasrne čitav roj. Oni uvijek idu na mjesto gdje je ubo prvi, jer smatraju da otuda dolazi opasnost. ukoliko se čovjek makne od košnice dovoljno daleko, insekti će ga prestati proganjati, jer će misliti kako je prijetnja gotova', objasnio nam je Nedeljko Katušin, pčelar iz Duge Rese. Ukoliko ipak insekt ubode čovjeka, najbolje je stavit hladnu oblogu i pričekati reakciju, a ukoliko se pojavi snažna reakcija, treba potražiti liječničku pomoć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene