Obavijesti Video Pretražite Navigacija
život s dijabetesom

Oduševit će vas priča malenog Nikole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utrka Tour of Croatia ostat će zapamćena i po prijateljstvu koje se rodilo između jednog dječaka i biciklista Novonordisk iz SAD-a. Za sve je "kriv" ili zaslužan, dijabetes.

Devetogodišnji Nikola Buneta ima dijabetes od druge godine života i kada je vidio da čitavom timu biciklista ta bolest nije nikakva zapreka, nego dodatni motiv za sjajne rezulate, sjeo je i napisao im pismo s porukom kako je zahvaljujući njima shvatio da ni njemu bolest ne treba biti prepreka.

Pročitajte i ovo 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 4 gruba prijevara Provjereno donosi uznemirujuću priču: "Cijeli dan nisam ni čašu vode dobio, padao sam u komu. Nisam se mogao dići" Ilustracija ''Isus na biciklu'' Njegovu pomoć koristi čak i policija: "Kad sam počeo s ovim, pokretao me bijes, ali sada suosjećam s tim ljudima"

Nikola ide u drugi razred osnovne škole i aktivni je sportaš. Igra nogomet, trenira džudo, uči španjolski i engleski. Živi život poput svojih vršnjaka i dijabetes ga u tome ne sputava.

Prošle je godine na biciklističkoj utrci Tour of Croatia vidio dečke koji su postali njegov uzor - bicikliste, vrhunske sportaše i to dijabetičare, baš poput njega. "Oni su me motivirali da bih ja to jednog dana mogao postati, da nije važno imam li dijabetes ili ne, da svejedno mogu biti sportaš i normalan čovjek" kaže Nikola.

Bisickli su pročitali pismo i oduševljeni, poslali Nikoli motivirajuće poruke te poziv na upoznavanje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene